Спочатку він “жив” під лівим оком, а після… “: Жінку вкусив комар і заніс в організм небезпечного паразита

Страшними наслідками обернувся для мешканки Ростова укус комара. Він заніс в організм 32-річної жінки небезпечного паразита.

Пацієнтка звернулася до офтальмолога зі скаргами на дивні вузлики, які переміщувалися у неї під шкірою обличчя. Спочатку вони “жили” під лівим оком, а через кілька днів вона побачила їх над ним. Незабаром у жінки і жахливо набрякла верхня губа.

Іноді загадкові вузлики свербіли і викликали печіння. Лікар повідомив пацієнтці, що у неї в тілі живе паразит. Операцію по видаленню нематоди роду Dirofilaria провели фахівці з Ростовського державного медичного університету, повідомляє журнал New England Journal of Medicine.

За словами жінки, деякий час назад вона була в Підмосков’ї, де її покусали комарі. Вони і занесли їй небезпечного паразита. Відомо, що ці комахи є переносниками личинок дірофілярій, заражаючись ними, як правило, від собак.

Раніше повідомлялося, що з голови 29-річної китаянки видалили 10-сантиметрового паразита. У віці п’яти років вона з’їла жабу, в якій, очевидно, жив паразит. Він ріс в організмі китаянки впродовж багатьох років і досягнув великих розмірів. При цьому увесь час вона страждала від головного болю, але не знала його справжньої причини.

 

Читайте також  У жінки після укусу комара виявили смертельну хворобу

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -