В Україні злетять ціни на бензин: у Кабміні підвищили максимальну вартість

В Україні гранична вартість бензину збільшиться майже на 1 грн і в липні складе 31,64 грн за літр (зараз близько 30,5 грн). Водночас дизельне паливо може подорожчати на 32 копійки до 22,55 грн.


Про це йдеться в опублікованих даних Міністерства економіки. Так, відомство підраховує середні ціни, а також встановлює максимальну націнку. Середня ціна склала 26,64 грн за літр бензину і 22,55 грн за літр дизпального. На основі цих даних встановлюватимуть максимальну вартість.

Порівняно з серединою місяця, середня ціна на бензин зросла на 0,80 грн/літр, на ДТ – на 0,32 грн/л. Протягом липня вартість бензину не повинна перевищувати 31,64 грн за літр, дизельного пального – 29,55 грн за літр.

Ціна бензину в Україні залежить від вартості нафти (з її подорожчанням ідуть вгору і ціни на світлі нафтопродукти). Також впливає і курс долара. Після виходу з кризи в світі значно зросли ціни на енергоресурси. Як наслідок, українським імпортером доводиться більше платити за пальне.

Відзначимо, ще 14 травня Кабінет міністрів ухвалив постанову, якою вводиться держрегулювання цін на пальне на період дії карантину. Встановлено граничні рівні торговельної надбавки до ціни дизпального (не вище 7 грн/л) і бензину (не вище 5 грн/л).

Читайте також  Для боржників за комуналку розробили новий закон

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело