Кабмін призначив Вітренка головою “Нафтогазу”

Т.в.о. міністра енергетики України Юрія Вітренка 28 квітня призначили головою НАК “Нафтогаз України”. Про це повідомив у Telegram народний депутат від “Європейської солідарності” Олексій Гончаренко.


“Головою “Нафтогазу” призначено Юрія Вітренка”, – поінформував нардеп.

Інформоване джерело агентства “Інтерфакс-Україна” уточнило, що Вітренка призначили головою “Нафтогазу” тимчасово, строком на рік.

“На рік буде призначено Вітренка. Повноваження наглядової ради теж припинено”, – повідомив співрозмовник.

Згідно зі статутом “Нафтогазу”, призначення та звільнення з посади голови правління компанії проводять за пропозиціями наглядової ради. За даними агентства, наглядова рада таких кадрових рекомендацій не давала.

За інформацією джерела “РБК-Україна” в Кабміні, Вітренка призначили головою НАК “Нафтогаз України” без статусу “виконувач обов’язків”.

Контекст:
Сьогодні, 28 квітня, Кабінет Міністрів України звільнив голову НАК “Нафтогаз України” Андрія Коболєва. У своєму Facebook він написав, що дізнався про своє звільнення з новин. Рішення про звільнення Коболєва ухвалили на позачерговому засіданні уряду.
Вітренко 16 лютого звернувся до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з пропозицією звільнити Коболєва. Свою пропозицію він обґрунтував, зокрема, показниками діяльності “Нафтогазу” 2020 року: компанія не виконала затвердженого концепцією розвитку газодобувної галузі України плану видобутку 2020 року 27,6 млрд м³ українського газу. Водночас затверджений наглядовою радою “Нафтогазу” бізнес-план передбачав видобування у зазначеному році лише 14,9 млрд м³.
Коболєв очолював “Нафтогаз” із березня 2014 року. У березні 2020 року контракт із ним продовжили ще на чотири роки.
2020 року “Нафтогаз” уперше за п’ять років зазнав збитків.

Читайте також  "Нафтогаз" шукає американських партнерів для видобутку газу в Україні

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело