Українцям розповіли, як подати онлайн-заявку на пенсію: більше ніяких черг

Українцям розповіли, як подати онлайн-заявку на пенсію: більше ніяких черг

Українцям пояснили, як це зробити

Українцям розповіли, як подати онлайн заявку на пенсію.
Про це в ефірі телеканалу “Україна 24” заявив заступник голови правління ПФУ Олександр Малецький.
За його словами, у кожного є можливість через портал електронних послуг подати заяву на призначення пенсій. Для цього потрібно скористатися вебпорталом, де вибирається відповідний пункт в меню і заповнюється заява.
“Потрібно скористатися вебпорталом, після цього вибрати відповідний пункт в меню, заповнити заяву. Після цього прикріпити скани копій документів і в принципі буде сформована заявка, яку потрібно буде перевірити і подати. Це коли у людини настав пенсійний вік”,- пояснив Малецький.

Заступник голови ПФУ зазначив, що вже впровадили автоматичне призначення пенсій. Ним можуть скористатися громадяни, які мають ще пару років до виходу на пенсію.

“Можна і за рік, і за два подати документи. По-перше, плюс в тому, що вони будуть дійсно перевірені і по-друге, за фактом призначення пенсії, не потрібно буде звертатися до Пенсійного фонду України. Все буде зроблено автоматично”, — роз’яснив Олександр Малецький.

Нагадаємо, згідно з постановою, до 1 вересня поточного року ПФУ проведе перший конкурс для відбору організацій, які здійснюватимуть виплату і доставку пенсій та грошової допомоги за місцем фактичного проживання одержувачів на території України. Поки цим займається “Укрпошта”.
За місцем фактичного проживання з 1 вересня 2021 року отримуватимуть пенсії та грошову допомогу:

  • люди з інвалідністю та групи;
  • особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду;
  • особи, які досягли 80-річного віку;
  • одержувачі державної соціальної допомоги особам, які не мають права на пенсію, та допомоги на догляд.

Вищезазначені особи отримуватимуть пенсії та грошову допомогу за власним вибором: або через організацію, відібрану на конкурсі, або через обраний банк.
Інші категорії пенсіонерів повинні до 1 вересня 2021 року вибрати один з уповноважених банків.

Читайте також  Копи били вагітних жінок ногами в живіт: стали відомі деталі побиття в метро (фото)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело