Зеленський вакцинувався проти коронавірусу

Президент України Володимир Зеленський у вівторок, 2 березня, отримав щеплення проти коронавірусу індійською вакциною CoviShield (вона ж AstraZeneca).

Фотографією він поділився в Instagram. У пресслужбі Офісу президента уточнили, що щеплення йому зробили у військовому госпіталі Сєвєродонецька під час його робочої поїздки до Луганської області.

“Лікарів і військових уже вакцинують. Усіх інших закликаю записатися в чергу в “Дії”. Боятися нічого, подаю особистий приклад”, – написав Зеленський.

В іншій соцмережі він зазначив, що вакцинувався на передовій разом із військовослужбовцями. В ОПУ додали, що це відбулося на території військового мобільного госпіталю №59 у Сєвєродонецьку. Ін’єкцію індійською вакциною гаранту кололи разом із військовими лікарями та захисниками, які виконують бойові завдання в зоні ООС і вже проходять планову вакцинацію.

“Перед щепленням глава держави дав письмову згоду на отримання вакцини. Володимиру Зеленському повідомили про можливий побічний ефект – підвищення температури, на що президент зауважив: “Це нормально, таке може бути після кожної вакцини”, – йдеться в повідомленні.

“Щепився проти COVID-19. Зробив це на передовій із нашими солдатами як Верховний головнокомандувач. Той самий Оксфорд/AstraZeneca (CoviShield) з Індії, який був доставлений першим і отриманий мільйонами людей у світі. Вакцина знову дозволить нам жити без обмежень”, – написав сам президент уже в Twitter.

У його пресслужбі додали: військовослужбовці, з якими вакцинувався Зеленський, розповіли, що перед процедурою їм усім провели огляд – поміряли температуру, тиск та сатурацію, і після щеплення всі почувалися добре. Також підкреслюється, що президент наголосив на важливості вакцинації проти COVID-19, оскільки це “допоможе подолати пандемію та повернутися до звичайного способу життя”.

“Щеплення обов’язкове. Я знаю, що таке COVID-19, бо хворів на цю недугу. Тому всім пропоную обов’язково вакцинуватися. Незважаючи на те, що я перехворів на COVID-19, у мене рівень антитіл дуже низький”, – сказав Зеленський.

Читайте також  Зеленський закликав готуватися до другої хвилі епідемії COVID-19 в Україні

До цього глава держави заявляв, що готовий зробити щеплення проти COVID-19 в прямому ефірі й першим доступним у країні препаратом. Хоч і вважає, що це неправильно, адже перша невелика партія препаратів призначена для вакцинації медиків.

“Буду обов’язково вакцинуватися. Я готовий одразу… Якщо перша частина буде трохи більша за 100 тисяч (доз. – Ред.) для наших медиків, контактних із COVID-хворими, я б не брав, чесно кажучи, цю першу вакцину. Але готовий, якщо треба продемонструвати, що цього не боюся”, – запевняв гарант.

Нагадаємо: напередодні публічно першу дозу вакцини отримав міністр охорони здоров’я Максим Степанов. Він одразу заявив, що на черзі буде і президент. Згодом глава МОЗ розповів про побічні ефекти під час вакцинації, а 2 березня зізнався, як почувається після щеплення індійською вакциною.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело