Українці можуть ганяти на дорогах з 16 років: у МВС зробили важливу заяву

На сторінці Міністерства внутрішніх справ України в соціальній мережі Facebook з’явилася інформація про рекомендації з боку психологів про те, що слід відрізняти психологічний – рівень розвитку психіки і світосприйняття – і хронологічний вік.
Але при цьому законодавство є суворою річчю. Сервісні центри МВС спираються виключно на нормативні та законодавчі вимоги – статтю 15 Закону України “Про дорожній рух” та Правила дорожнього руху (ПДР).

“Мінімальний вік, дозволений для складання іспитів і отримання водійського посвідчення – 16 років. Це стосується категорій А1, а (мопеди і мотоцикли). У 18 років Ви вже зможете претендувати на категорії В1, В, С1, С (Квадроцикли, Легкові, зокрема, з невеликими причепами, вантажні авто). Якщо за паспортом вам буде 19 – зможете відкрити категорії BE, C1E, СЕ (при наявності необхідного водійського стажу). З 21-го віку – категорії D1, D, D1E, DE, Т (пасажирські автобуси, трамваї і тролейбуси)”, – йдеться в публікації МВС.
Однак, скільки б вам не було в документах, необхідно завжди відчувати відповідальність за здоров’я інших людей, що знаходяться на дорозі. Життєво необхідно бути свідомим, незважаючи на те, що дорослим бути “круто”.

Читайте також  “Нормандські” лідери зрозуміли, що маніпулювати Зеленським не вийде — американський експерт

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело