Гігантський астероїд летить до Землі на швидкості 41 000 км/год: розміром з Ісуса з Ріо-де-Жанейро

Гігантський астероїд летить до Землі на швидкості 41 000 км/год: розміром з Ісуса з Ріо-де-Жанейро

Астероїд наблизиться до Землі ближче, ніж Місяць

Астероїд пролетить над землею на цьому тижні, і НАСА розповіли, що прискорюється космічний камінь наблизиться до нашої планети ближче, ніж Місяць, передає Express

.

11 лютого астероїд повинен близько наблизитися до землі. Розглянутий астероїд відомий як 2021 CO і в даний час рухається через Сонячну систему з вражаючою швидкістю. Аналіз НАСА показує, що астероїд рухається зі швидкістю 11,6 кілометра в секунду.

Це означає Більше 41 000 кілометрів на годину.

Космічне агентство також виявило, що астероїд має довжину 32 метри, що приблизно відповідає розміру бразильської статуї Христа-Викупителя.

За даними НАСА, астероїд 2021 CO підійде до Землі ближче, ніж орбіта Місяця. Місяць знаходиться в середньому на відстані 384 000 кілометрів від нашої планети.

Нагадаємо, що компанія Ілона Маска SpaceX робить неймовірні зусилля для того, щоб людство могло повірити в те, що політ на Марс – справжнє майбутнє.

Так, дев’ятий тест-зразок космічного корабля Starship здійснив випробувальний суборбітальний політ на висоту 10 км, після чого оригінальним чином повернувся в точку старту. При посадці апарат не зміг скинути швидкість і вирівнятися, в результаті чого розбився.

Про це стало відомо завдяки трансляції, яку вела компанія SpaceX в режимі онлайн.

Читайте також  Українські лікарні отримають обладнання на 68,8 мільйона гривень

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело