Сфабрикована агентами РФ: НАБУ закрило справу “Порошенка-Байдена” щодо “розкрадання” 100 мільярдів доларів

Сфабрикована агентами РФ: НАБУ закрило справу “Порошенка-Байдена” щодо “розкрадання” 100 мільярдів доларів

Адвокати п’ятого президента України Петра Порошенка повідомили про закриття справи щодо нібито розкрадання 100 мільярдів доларів політичними діячами США та Порошенком.

Про це правозахисник Ігор Головань заявив під час брифінгу, передає “Прямий”.

“Як нам стало відомо, 25 січня цього року Національним антикорупційним бюро України було закрито кримінальне провадження, зареєстроване за заявою народного депутата Рената Кузьміна і групи народних депутатів… За фактом того, що група політичних діячів США – Обама, Байден, а також Петро Порошенко здійснили розкрадання 100 млрд доларів США”, – розповів адвокат.

За його словами, заява депутатів була зареєстрована у грудні 2019 року.

“Ця історія – яскравий приклад того, як фабрикуються агентами впливу держави-агресора – РФ – ці провокаційні заяви та розслідування”, – зазначив адвокат.

Він розповів, що у грудні 2019 року народний депутат фракції “Опозиційна платформа – За життя” Ренат Кузьмін і група депутатів звернулися до Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) із заявою про можливе скоєння Петром Порошенком кримінальних правопорушень. Підставою для заяви, як наголосив адвокат, стала інформація російських ЗМІ та блогерів із посиланням на нібито твердження особистого адвоката Трампа Рудольфа Джуліані про розкрадання $100 млрд.

“У самому твіті Джуліані не йдеться про розкрадання $100 млрд. Нічого такого там немає”, – сказав Головань.

Він наголосив: “Такий наклеп був для того, щоб завдати шкоди відносинам із США, вплинути на вибори у США, нашкодити у якийсь спосіб на той час ще кандидату в президенти пану Байдену”.

Головань звернув увагу на те, що НАБУ не зареєструвало провадження за заявою депутатів, розслідування було розпочато після відповідного рішення Печерського суду.

Читайте також  Кравчук: "план дій" має відкрити шлях для відновлення миру на Донбасі

Раніше адвокат Ігор Головань заявив, що порушення кримінальної справи проти Джо Байдена є діями агентури РФ в Україні.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело