Штам “Дельта” заразний, як вітрянка. Один інфікований може заразити дев’ять чоловік

Штам “Дельта” заразний, як вітрянка. Один інфікований може заразити дев’ять чоловік

Варіант коронавируса “Дельта” набагато більш заразний, з більшою ймовірністю подолає захист вакцин і може викликати більш серйозне захворювання, ніж всі інші відомі версії вірусу, відповідно до внутрішньої презентації, поширеною в Центрах з контролю і профілактиці захворювань США.

У документі, який опублікувало видання The Washington Post йдеться, що вакциновані люди можуть поширювати варіант “Дельта” з тією ж швидкістю, що і невакцинованих люди.

Зокрема, директор CDC доктор Рошель ВАЛЕНСЬКИ в коментарі CNN підтвердила всю серйозність оприлюднених даних.

Доктор ВАЛЕНСЬКИ визнала, що вакциновані люди з так званими проривними інфекціями варіанти Дельта несуть в носі і горлі стільки ж вірусу, скільки невакцинованих люди, і можуть з такою ж легкістю поширювати його, хоча і рідше.

ВАЛЕНСЬКИ назвала передачу від вакцинованих людей рідкісним явищем, але інші вчені припустили, що це може бути більш поширеним явищем, ніж вважалося раніше.

Внутрішній документ дає більш широкий і більш похмурий погляд на цей штам.

Варіант Delta передається інтенсивніше, ніж віруси, що викликають MERS, SARS, Ebola, простуду, сезонний грип і вітряну віспу, і, згідно з документом, він так само заразний, як вітряна віспа.

У документі говориться, що найближчий наступний крок для агентства – “визнати, що війна змінилася”.

Тон документа відображає тривогу Центрів по контролю і профілактиці захворювань (C.D.C.) через поширення штаму “Дельта” в США.

Відповідно до одного з недавнім дослідженням, кількість вірусу у людини, інфікованої Delta, в тисячу разів більше, ніж у людей, інфікованих вихідної версією вірусу, відзначає NYT.

У документі C.D.C. відзначається, що при зараженні варіантом Delta кількість вірусу в дихальних шляхах в 10 разів вище, ніж у людей, інфікованих варіантом Alpha, який також дуже заразний.

Читайте також  Як покращити стосунки за 60 секунд

Документ C.D.C. заснований на даних численних досліджень.

Висновки припускають, що людям зі слабкою імунною системою слід носити маски навіть в місцях, де немає високої передачі вірусу. Те ж саме слід робити вакцинованих людям, які контактують з маленькими дітьми, літніми людьми або іншими вразливими людьми.

Вакцини ж запобігають серйозні захворювання, госпіталізації і смерті від COVID.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело