Українцям розповіли, як записатися на щеплення від COVID-19, і коли стартує вакцинація

Вакцинація від коронавіруса повинна початися в Україні вже в лютому. Вакцини поки немає в країні, але запис на щеплення вже стартував. Головний санітарний лікар України Віктор Ляшко розповів, як громадяни зможуть записатися на вакцинацію. Для цього можна обрати будь-який з трьох запропонованих способів.

За словами Ляшка, українцям буде доступний запис напряму через Центр первинної медико-санітарної допомоги; запис через сімейного лікаря, а також деяким категоріям громадян прийдуть запрошення в телефонному режимі.

Паралельно буде запущений спеціальний сайт, який буде розповідати все про імунопрофілактику і дасть можливість записуватися на вакцинацію.

За попередніми даними, Україна має намір в лютому отримати близько 150-200 тисяч доз вакцин від COVID-19. Так як одній людині вводиться дві дози вакцини – то зазначеної кількості вистачить не більше ніж на 100 тисяч осіб.

Наша країна увійшла в список країн, яким глобальна ініціатива COVAX надасть вакцини проти COVID-19 в рамках “першої хвилі розподілу”. Це може відбутися вже 15 лютого. Триватиме вакцинація від COVID-19 до квітня. Першими отримають щеплення медики, що працюють в стаціонарах з хворими COVID-19 і військові ООС. Для решти громадян щеплення буде абсолютно добровільним, примушувати українців вакцинуватися держава не буде.

Що стосується вакцин, то українцям вводитимуть вакцини від коронавіруса виробництва Pfizer-BioNTech, а також AstraZeneca/Oxford.

Читайте також  Вбивство дитини під Києвом: Князєв розповів про хід розслідування

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело