Не по кишені: 15 найдорожчих продуктів в світі

Важкодоступна гастрономічна розкіш: найдорожчі в світі хліб, вода, сир, картопля і багато іншого

Як ти зрозуміла по заголовку, в статті мова піде про найдорожчі в світі продукти. Дуже цікаво дізнатися, як же смакує картопля, кілограм якої коштує 500 доларів і чи не молодить вода, пляшечка якої коштує 60 000 доларів. Серед забезпечених людей є справжні гурмани, які знають смак найдорожчих грибів і сиру. А ти дізнайся, скільки і чому коштують наступні 15 продуктів (серед них є і пару страв).

Найдорожчий в світі гриб

Найдорожчий в світі гриб – це трюфель. Вартість кілограма цього делікатесу може доходити до 2000 євро, а подекуди і вище. Найсмачнішими вважаються трюфелі з Італії.

Найдорожчі в світі пельмені

Найдорожчі пельмені можна спробувати в ресторані “Golden Gates”, що в районі Бронкса. До їх складу, крім телятини, лосятини і свинини, входить залоза глибоководної риби-факел, в результаті чого навіть при помірному освітленні пельмені випромінюють синьо-зелене світло і при цьому абсолютно їстівні і смачні. Порція з 8 пельменів коштує 2 400 доларів.

Найдорожчий в світі чай

Найдорожчий в світі чай називається Дахунпао (“Великий червоний халат”). Отримують чай з листя 6 кущів, зростаючих неподалік від монастиря Тяньсинь. Вік цих унікальних кущів – 350 років. Щороку збирають менше 500 грамів знаменитого чаю, ціна готового продукту досягає 685 000 доларів.

Найдорожче в світі м’ясо

Найдорожче в світі м’ясо – мармурова яловичина, причому обов’язково з японських корів Вагіу. Протягом століть цих корів розводили тільки в Японії, зверталися з ними шанобливо і годували лише найкращими травами, а також щодня натирали саке і поїли пивом. Вирізка обійдеться від 750 $ до 1000 $ за кілограм.

Читайте також  Заробітчанка розповіла, чому українці забирають батьків у США

Найдорожчий в світі горіх

Цей горіх – макадамія. Колись макадамія була основним продуктом харчування австралійських аборигенів, а тепер стала вишуканими і дуже корисним ласощами. Вартість одного кілограма макадамії навіть на його історичній батьківщині перевищує 30 доларів.

Найдорожча в світі ікра

Найдорожча ікра в світі – це “Алмас”, ікра білуги-альбіноса, що експортується з Ірану. 100 грамів ікри, упаковані в баночку з чистого золота, обійдуться покупцеві приблизно в 2 000 доларів.

Найдорожча в світі спеція

Найдорожча спеція в світі – шафран. Справжній шафран являє собою тичинки рослини сімейства крокусових. Для отримання півкілограма прянощів потрібно 225000 тичинок. Один кілограм справжнього шафрану коштує близько 6 000 доларів.

Найдорожча в світі картопля

Найдорожчу картоплю в світі вирощують на острівці Нурмуатье в Атлантичному океані. Поля удобрюють виключно морськими водоростями. Всі роботи по посадці і збору врожаю проводяться виключно вручну. Зібрану картоплю в той же день відправляють на продаж. Кілограм картоплі можна купити за 500 євро.

Найдорожчий в світі омлет

Найдорожчий в світі омлет можна з’їсти в ресторані нью-йоркського готелю “Le Parker Meridien”. Коштує він 1 000 доларів. Крім яєць в омлеті присутні цілі лобстери. Подається він на подушці із смаженої картоплі, а прикрашений десятьма унціями севрюжачої ікри.

Найдорожче в світі масло

Найдорожче масло в світі – арганове. Арганія зростає в Марокко. Листя цього дерева – улюблені ласощі місцевих кіз. Плоди за формою нагадують оливки. На один літр олії їх потрібно цілих 30 кг. За 100 мл такого масла доведеться віддати 250 у.о.

Найдорожчий в світі хліб

Roquefort and Almond Sourdough Bread. Коштує він 25 $ і зроблений з найкращого борошна А класу, заквашується разом з дорогим французьким сиром “Рокфор” і мигдалем високої якості. Купити диво-хліб можна тільки в бутиках в Лондоні.

Читайте також  Як приготувати корисне святкове меню, що пити та як не варто робити “профілактику” похмілля

Найдорожчий в світі сир

 

Кілограм сиру сорту Pule, який виготовляється з ослиного молока, коштує $ 1 280.

Найдорожча в світі вода

Суміш найчистішої джерельної води з Франції, з островів Фіджі, з додаванням води з льодовиків Ісландії – Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani. Вона названа на честь знаменитого італійського художника Амедео Модільяні. Плавні форми ємності у вигляді монголоїдної особи покриті чистим золотом 25 карат. Коштує ця незвичайна за складом і оформленням вода $ 60000 за 1,25 літрову пляшку.

Найдорожчий в світі шоколад

Найдорожчий в світі шоколад називається “Chocopologie by Knipschildt”. Це темний шоколад, за фунт (453 грами) якого доведеться заплатити 2600 доларів.

Найдорожчий в світі сік

Найдорожчий в світі сік Ноні виробляють з однойменних екзотичних плодів з безліччю корисних властивостей. Він покращує самопочуття, позбавляє від гіпертонії і напруги, викликаної стресом, а також покращує самопочуття. Коробка соку (чотири пляшки об’ємом один літр) коштує від 200 доларів.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -