Вчителька назвала головні недоліки дистанційного навчання в Україні

Українська вчителька і мама Влада Тарасюк відзначила, що головними недоліками дистанційного навчання є технічне забезпечення, низька якість інтернет-зв’язку, санітарні норми та інше.

Як написала жінка у Facebook-групі “БАТЬКИ SOS”, не всі вчителі з розумінням ставляться до школярів, в яких виникають певні проблеми.

Отже, Тарасюк виділила такі недоліки дистанційного навчання:

Технічне забезпечення. Не у всіх є особисті ПК, планшети. А через смартфони виконувати систематично домашнє завдання не зручно.

Низька якість інтернет-зв’язку. Дуже часто сайти і відео-уроки не завантажуються.

Санітарні норми. Згідно з правилами, учні 5-9 класів можуть перебувати перед екранами не більше 20-25 хв за урок і не більше 3 уроків в день.

Обсяги та терміни здачі домашнього завдання. Потрібно враховувати можливості учнів і розуміти, що навчання не може тривати 24/7.

Різноманітність інтернет-ресурсів. Зараз кожен учитель може вільно вибирати інструменти для дистанційного навчання. Але хотілося б єдності, щоб все було на конкретному ресурсі, тому що технічно забезпечити доступ до всіх не завжди вдається.

Психоемоційний і фізичний стан. В умовах тривалого карантину порушується звичний режим дня. Діти позбавлені можливості вийти на прогулянки, спілкуватися з однолітками. Це все негативно впливає на самопочуття.

Вчителька закликала своїх колег дублювати дітям домашні завдання за допомогою друкованих підручників, а остаточне оцінювання здійснювати після завершення карантину.

Читайте також  “За останні гроші купила нову сукню, щоб вразити коханого. А потім потрапила до дитбудинку і мій світ перевернувся”

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело