СБУ підтвердила контрабанду в Україну “лікарських засобів під виглядом вакцини Pfizer”

Служба безпеки підтвердила, що почала кримінальне провадження за фактом ймовірного нелегального ввезення в Україну вакцини проти коронавірусу.

СБУ почала розслідування контрабанди вакцини в Україну

“Станом на зараз відомо, що група осіб за попередньою змовою, в порушення встановлених правил, придбала, перевозила, зберігала і відпускала отруйні або сильнодіючі лікарські засоби під виглядом вакцини від вірусу COVID-19 виробництва компанії Pfizer”, – повідомила СБУ в коментарі “Суспільному”.

Відомство перевіряє обставини вакцинації окремих громадян і в медичних установах, і за їх межами.

Як уточнюють “Українські Новини”, слідчі порушили справу 6 січня. Йдеться про ч. 3 ст. 321 КК – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів.

Відповідно до закону, злочин за цією статтею карається тюремним строком від трьох до п’яти років.

Нагадаємо, в кінці 2020 року в декількох країнах прогриміли скандали з вакцинацією зірок і політиків від коронавірусу позачергово.

Про нелегальну вакцинацію контрабандним препаратом, ввезеним з Ізраїлю, заговорили і в Україні. Інформацію про ймовірне порушення оприлюднив голова редакційної ради OBOZREVATEL, президент Федерації баскетболу України Михайло Бродський.

Він заявив, що деякі нардепи й топчиновники таємно вакцинувалися проти COVID-19 в Україні. Два уколи нібито обійшлися їм у 2,5-3 тисячі євро.

Попередньо, щеплення робили на базі київської клініки Mediland. Її співробітниця підтвердила, що в установі проводили підпільну вакцинацію для віп-клієнтів.

Бродський також опублікував фотографію вакцини, яка потрапила на територію України. За його інформацією, препарат завезли до країни 29 або 30 грудня чартерним бортом з Ізраїлю.

Наше видання в партнерстві з ізраїльським агентством із боротьби з міжнародним фінансуванням тероризму та корупції I-AML почало розслідування злочинної схеми вакцинації “обраних” в Україні.

Читайте також  ОЦЕ ТАК ПОВОРОТ! Поліцейські оприлюднили результати ДНК у справі про вбивство тернопільської випускниці.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело