Все розпочнеться 15 грудня: комендантська година навіть на Новий рік, подробиці

Жителям Франції заборонять виходити на вулицю в нічний час.
У всьому світі триває боротьба за життя громадян через пандемію коронавірусної інфекції.

У кожній країні влада застосовує свої методи для того, щоб стримувати поширення коронавірусної інфекції. З 15 грудня у Франції вирішили ввести комендантську годину, який буде діяти навіть на Новий рік. Деталі розповів прем’єр-міністр Жан Кастекс.

Щоб уникнути поширення коронавірусної інфекції уряд Франції ухвалив рішення з 15 грудня ввести комендантську годину.

Прем’єр-міністр Франції Жан Кастекс розповів, що обмеження діятимуть з вечора 20:00 і до 06:00 наступного дня. Також комендантську годину не скасують і з нагоди Нового року.

Кастекс пояснив, що країна увійшла в процес плато, коли кількість нових випадків не росте, але статистика і не знижується. Також чиновник додав, що в останні дні дані трохи стали підвищуватися, тому і вводяться такі заходи.

Повідомляється, що зараз і без введення комендантської години закриті кінотеатри, театри і музеї, хоча влада обіцяла їх відкрити з 15 грудня. Але в зв’язку зі свіжими показниками, вони будуть ще закриті як мінімум три тижні – до 7 січня.

Прем’єр Франції додав, що громадянам Франції розміщено здійснювати поїздки по країні. Але в період дії комендантської години французам краще не виходити з дому, інакше їм загрожує штраф за порушення розпорядження уряду в розмірі 135 євро.

Бари і ресторани по країні як і раніше будуть закриті, а підприємцям уряд Франції настійно радить переводити своїх співробітників на дистанційний формат роботи, якщо це можливо.

При цьому, керівник МВС Франції Жеральд Дарманен додав, що на заморських територіях комендантської години не буде.

Однак, уряд країни все ж зробило невелику поблажку для громадян, тимчасово скасувавши комендантську годину на Різдво, яке є головним святом для громадян за цілий рік.

Читайте також  Рай чи пекло: як змінились турецькі курорти після пандемії та до чого готуватись українцям

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело