“Ми за вами прийдемо”: на Закарпатті з’явилося послання до угорців нібито від “Правого сектора”

“Ми за вами прийдемо”: на Закарпатті з’явилося послання до угорців нібито від “Правого сектора”


В угорському селі Пийтерфолво, що на Закарпатті, вже вдруге з’явилося провокативне послання. Воно було адресовано угорській нацменшині, що проживає у регіоні. Послання нібито залишили представники “Правого сектора”.

Провокативний напис з’явився на стіні будівлі в угорському селі Пийтерфолво в ніч на 14 грудня. Про це повідомляє “Голос Карпат”.

Що відомо про послання
У посланні мовилося, що “Закарпаття – це Україна. Ми за вами прийдемо”. Підпис вкінці зазначав, що надпис належить представникам “Правого сектору”.

Зверніть увагу! Організація “Правий сектор” виникла як громадський рух, що об’єднав активістів українських радикальних організацій, здебільшого націоналістичних та крайніх правих. “Правий сектор” сформувався наприкінці листопада 2013 року під час зародження Євромайдану.

На надпис вже відреагували у Пийтерфолвівській ОТГ.
Хай Господь змилується над нами, щоб ми й надалі жили тут в мирі, у братській любові з представниками інших національностей. Хай Всевишній захистить нас від подібних грубих злодіянь,– мовиться у повідомленні.
Зауважимо, що приблизно 2 тижні тому у мережі опублікували схоже відео зі зверненням начебто від представника “Правого сектора” із залякуваннями представників угорської нацменшини. Відео також закінчувалося словами “Ми за вами прийдемо”.

Реакція “Правого сектору”
Представники “Правого сектора” наголосили, що не мають жодного відношення до цього запису. Вони додали, що відеозапис є провокацією. Тим часом правоохоронці продовжують розслідування цієї справи.

Позиція МВС України
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Україна жорстко переслідуватиме нацистів та екстремістів, які рядяться у патріотів й несуть загрозу громадянам. Провокаторів, які погрожують українцям угорського походження, Аваков назвав “ворогами держави”.

Він запевнив, що правоохоронці докладуть всіх зусиль, щоб їх викрити та покарати, а своїх громадян Україна захистить від екстремістів, навіть якщо провокацію погрозами влаштували спецслужби ворожої країни.

Читайте також  З інтернет-покупок стягуватимуть мито

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело