Депутати збільшили виплати пораненим військовим: скільки будуть отримувати

Депутати збільшили виплати пораненим військовим: скільки будуть отримувати

ЇЇ збільшено у три рази порівняно із першим читанням законопроекту та у 28 разів порівняно із сьогоднішнім днем.

Військові, які отримали поранення на полі бою під час лікування у госпіталі (зокрема і за кордоном) та/або відпустки для лікування будуть отримувати 100 тис. гривень на місяць.

Армійці після поранень є тимчасово непридатними та обмежено придатними до служби і виведені в розпорядження, будуть отримувати додаткове забезпечення на рівні 20 100 грн на місяць протягом усього часу перебування поза штатом.

Відповідний закон нещодавно підтримала Верховна Рада більшістю голосів.

Про це розповідає нардепка від «Слуги народу» Анастасія Радіна.

“700 грн/місяць – саме стільки сьогодні складає виплата пораненим військовим, зарахованим у розпорядження. Перше читання законопроекту передбачало виплату у 6 тис. грн /місяць. Ми збільшили цю виплату – до 20 100 грн/місяць”, – йдеться в повідомленні.

Відповідно до нового закону виплати будуть призначатися таким чином:

під час лікування після поранення в госпіталі (зокрема і за кордоном) та/або відпустки для лікування поранені отримуватимуть 100 тис. грн/міс.

Якщо після лікування ВЛК визнає військового тимчасово непридатним/обмежено придатним на 6-12 місяців і його зараховують у розпорядження – такий військовий протягом двох місяців буде отримувати грошове забезпечення за останньою займаною посадою, а далі – 20 100 грн/міс на весь час перебування у розпорядженні (плюс оклад за званням та надбавку за вислугу).

 

Читайте також  На прийомі гiнeкoлoг поcтавив їй дивне запитання. Почyвши його слова, жінка втpaтила дaр мoви!(фото)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело