Компанія Moderna назвала вартість однієї дози своєї вакцини від коронавірусу

Глава американської компанії Moderna Стефан Бансель назвав орієнтовну вартість вакцини від коронавірусу, яку вона розроблює, за його словами, вартість може варіюватися від 25 до 37 доларів за дозу, пише УНН з посиланням на його інтерв’ю німецькому виданню Die Welt.

“Це справедлива ціна, враховуючи витрати системи охорони здоров’я на лікування пацієнтів з важким перебігом COVID-19, – повідомив Бансель в опублікованому в неділю інтерв’ю газеті. – Ми не зацікавлені в максимально можливому прибутку”. Відзначається, що конкретна ціна буде залежати від обсягу замовлення, що надійшло на закупівлю вакцини.

Представник компанії також підтвердив плани про виробництво 20 млн доз вакцини до кінця 2020 року, за його словами, “невелика частина” партії буде доступна в країнах Європи вже в поточному році.

Раніше адміністрація США направила Johnson & Johnson 456 млн доларів на розробку вакцини від коронавірусу, компанія Moderna отримала 486 млн доларів, ще 1,2 млрд було надано компанії AstraZeneca, яка розробляє вакцину спільно з вченими з Оксфордського університету (Велика Британія). Створенням вакцини в США також займаються Merck і Pfizer. За даними Білого дому, в цілому адміністрація інвестувала в ці проекти 12 млрд доларів.

Читайте також  Коронавірус не зникне: китайські вчені дали важливий прогноз для людства

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело