Українцям загрожують віялові відключення електрики: можуть збільшитися тарифи

Оскільки взимку енергосистема може не впоратися зі зростанням споживання електроенергії українцям загрожують віялові відключення електрики.
Про це пишуть “Факти”.

Повідомляється, що Міненерго протягом року обмежувало роботу АЕС і відкидало плановими ремонтами блоків атомних станцій.

Зараз на АЕС працюють по 10 блоків з 15, а раніше на початку зимового сезону працювало не менше ніж 12 енергоблоків.

“Це наслідки політики Буславець, спрямованої на підтримку недержавної дешевої енергетики, а мопонопліста дорогої альтернативної енергетики і теплової”, – пишуть у виданні.

В цьому році вперше обсяги атомної генерації зрівнялися з теплової, тобто “Енергоатом” зазнає мільярдних збитків, а приватні монополісти забирають весь прибуток. Система на межі колапсу.

Результат роботи Міненерго – в платіжках за електроенергію ціна кіловат збільшилася на 30-35%.

З грудня 2020 року тариф “Укренерго” на передачу електроенергії може збільшитися на 30% – до 312,76 грн/МВт-год. НКРЕКП прийняла відповідний проєкт постанови.

Нагадаємо, віялове відключення – циклічне відключення споживачів від електромережі з метою обмеження обсягу споживаної енергії. Може відбуватися через аварії, або з економічних причин.

Читайте також  “Якщо пенсія виявилася меншою за мінімальну…”: У Кабміні розповіли, чи відберуть у частини українців виплати

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело