Вони зникають: вчені приголомшили заявою про антитіла до COVID-19

Пацієнти з безсимптомним COVID-19, втрачають антитіла до коронавирусной інфекції швидше, ніж люди, у яких виявлялися симптоми.

Про це свідчать результати британських вчених, повідомляють в Imperial College London.

Також з’ясувалося, що втрата антитіл відбувається повільнішими темпами в осіб у віці 18-24 років, ніж у людей у віці 75 років і старше,
Аналізи, взяті в рамках дослідження у сотень тисяч людей по всій Англії в період з середини червня до кінця вересня, показали, що поширеність вірусних антитіл знизилася більш ніж на 25%.
Це свідчить про те, що імунна реакція людей на COVID-19 падає через певний час після інфікування.
«Залишається неясним, який рівень антитіл до імунітету забезпечують антитіла, або як довго цей імунітет зберігається», – пояснив учений Пол Елліотт зі Школи Громадської Охорони здоров’я Imperial.

В цілому, результати показали, що число людей з антитілами впало на 26,5% за приблизно тримісячний період.
Збільшення до загальнонаціонального рівня означало, що частка британців, що мають антитіла, скоротилася з 6,0% до 4,4%, згідно з дослідженням.
«Ми ще не знаємо, піддасть це цих людей ризику повторного зараження вірусом, що викликає COVID-19, але важливо, щоб всі продовжували слідувати інструкціям, щоб знизити ризик для себе і інших», – резюмувала Хелен Уорд, один з провідних авторів дослідження.

Читайте також  Вчені заявили, що коронавірус пішов не з ринку в Ухані

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело