В Чехії вводять комендантську годину та обмежують роботу магазинів

Уряд Чехії ухвалив рішення посилити карантинні обмеження. Нові заходи набудуть чинності з 06:00 середи, 28 жовтня, і триватимуть до скасування надзвичайного стану.

Про це повідомляє vinegret.cz з посиланням на прес конференцію Міністра охорони здоров’я Чехії Романа Примулу

З середи:
1) Мешканцям Чехії заборонено залишати свої будинки і перебувати на вулиці в нічний час з 21:00 до 4:59. Виняток зроблено лише для:

– поїздок на роботу і назад;

– виконання робочих та службових обов’язків (поліцейські, пожежники, медики, водії громадського транспорту, кур’єри і т.д.);

– невідкладних випадків, пов’язаних із захистом здоров’я, життя або майна;

– вигулювання собак (але не далі 500 метрів від місця проживання).

У денний час продовжать діяти актуальні правила. Тобто, прогулянки і заняття спортом в парках і на природі залишаться дозволені.

За дотриманням нічного комендантської години буде стежити поліція. Порушникам загрожує великий штраф. Довести обгрунтованість свого знаходження на вулиці можна буде як відразу, так і пізніше. Це означає, що люди не зобов’язані мати доводять документи при собі.

2) Вводиться обмеження на час роботи роздрібних магазинів (в тому числі продуктових) і підприємств сфери послуг. Їм заборонено працювати по неділях, а в інші дні вони можуть бути відкриті тільки з 5:00 до 20:00. Виняток зроблено для:

– ресторанів (працюють на винос або через доставку);

– АЗС;

– квіткових магазинів;

– аптек;

– магазинів медичних товарів;

– торговельних точок, розташованих в місцях великого скупчення пасажирів – вокзали, аеропорти.

3) Всім державним відомствам і приватним компаніям наказано перевести співробітників на віддалену роботу всюди, де це можливо. До сих пір дана міра носила лише рекомендаційний характер.

Читайте також  За карантин заплатять! Шмигаль повідомив важливу новину. Українці аплодують

4) Чи повинні бути закриті всі ринки, крім фермерських. Однак, на них заборонено вживати їжу. Допускається продаж тільки овочів, фруктів, молочних і м’ясних продуктів, яєць, кондитерських і хлібобулочних виробів, але тільки власного домашнього виробництва.

5) Оздоровчим санаторіям (lázeňské a léčebně-rehabilitační zařízení) дозволено приймати тільки тих пацієнтів, чиє лікування хоча б частково оплачується системою соціального страхування. Клієнтів, які оплачують лікування повністю за свій рахунок, обслуговувати заборонено.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело