У США зробили заяву про успішне випробування вакцини від Covid-19

Побічні ефекти від введення препарату суттєво не зашкодили здоров’ю людей.

У США провели успішне випробування вакцини від Covid-19 компаній Johnson & Johnson і Arcturus Therapeutics. Організми добровольців виробили антитіла проти вірусу, а побічні ефекти суттєво не проявлялися.

Згідно з інформацією медичного порталу MedRxiv, проміжне дослідження продемонструвало, що організми двох груп добровольців віком від 18 до 55 років змогли виробити антитіла протягом 29 діб після введення препарату.

Відзначається, що в післявакційний період спостерігалися такі побічні ефекти, як ломота в тілі, болі в місці ін’єкції, лихоманка, втома і головний біль. Однак симптоми суттєво не проявлялися і швидко пройшли.

Тепер планується, що до тесту вакцини будуть залучені 60 тисяч добровольців у Америці і по всьому світу. Мета – підтвердити безпеку препарату.

Вакцина Ad26.COV2.S, яка була розроблена за аналогами препарату від інших небезпечних захворювань – ВІЛ, еболи, Зіка і RSV, створена на основі вірусного білка. Ефект впливу досягається за рахунок того, що вірусний білок швидше клітини вірусу викликає до імунної відповіді організму, який виробляє антитіла.

Читайте також  У США засудили священика з України, який «заробляв» кібераферами

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело