Від Зеленського вимагають змінити гімн України: “Це знущання

Гімн України неодноразово викликав гострі супільні дискусії. На думку деяких українців, його слова і зміст застарілі, інші ж відзначають неймовірну важливість цього державного символу. Особливо часто зміни гімну пропонуються у петиціях до президента України, і на днях громадськості був запропонований новий документ для підписання.

Чітко зрозуміти, чого саме вимагають у тексті петиції важко. Але, скоріш за все, автор петиції намагається аргументувати проблемність актуальної редакції гімну й просить його змінити.
З початку дії сервісу електронних петицій на Офіційному інтернет-представництві Президента України оприлюднено біля 270 петицій про зміну (заміну) Державного Гімну України.

Мабуть в цих петиціях є сенс?

Гімн, згідно із законом “Про Державний Гімн України”, – національний гімн на музику М. Вербицького із словами першого куплету та приспіву твору П. Чубинського. На даний час, коли згідно с конституцією “Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава”(як каже Конституція) вже 30 років, слова даного гімну є неактуальним.
Слова “Ще не вмерла України і слава, і воля…”мають негативні впливи на державу та її громадян.

Це знущання своїми органами державної влади.”Ти ще не вмерла – тоді спробуємо ось це”.

Це знущання іноземними державами, організаціями та лобістами їх вимог-“Ти ще не вмерла – то ми допоможемо”.

Подібні страждання, котрі дозволяє Україна, – це хвороба держави, або певних політичних сил, котра має певний медичній діагноз та яку треба лікувати.
А скільки ще думок громадян України у поданих 270 петиціях?

Потрібно, або осучаснення тексту, або створення нового, більш оптимістичного Державного Гімну України”.

Наразі петиція зібрала лише 23 голоси. Якщо документу вдасться набрати 25 тисяч голосів, президент Зеленський буде зобов’язаний його розглянути. На це ще лишається 3 місяці.

Читайте також  Зеленський підписав новий бюджет України через коронавірус: чого чекати

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело