У Париж і назад за 75 євро: як це працює

Коли зима вже набридла і хочеться від неї відпочити, треба планувати подорож. А про що ще можна мріяти на початку весни, як не про Париж?

З’їздити в Париж і повернутись за 75 євро – звучить нереально, але насправді все цілком можливо!

Головне знати, коли, де і які квитки брати. Розказуємо, як це працює.

Переліт

Поки лоукости з України в Париж ще не літають, варто шукати привабливі пропозиції від Wizzair та Ryanair з сусідньої Польщі.

Наприкінці січня у Wizzair були акції, за якими квитки до Парижа з Познаня чи Варшави можна було придбати за 10 євро чи 40 злотих.

І, зазвичай, якщо дивитись на конкретні напрямки за два-три місяці до бажаної дати відльоту, то можна придбати квитки за “смішні” гроші. Але в таких ситуаціях важливо не розгубитись і купувати їх одразу ж як знайшли. Бо здебільшого кількість таких “акційних” є дуже невеликою і їх швидко розбирають.

Тим більше, якщо у вас вже будуть квитки на літак, то можна далі сміливо планувати незабутню мандрівку.

Отже, взяли квитки на кінець березня Познань – Париж та Париж – Варшава. Обидва обійшлись по 10 євро. Загалом 20 євро.

Трансфер до і з аеропорту

Важливо, одразу дивитись, куди і звідки летить ваш літак. Зазвичай, лоукости не літають у великі аеропорти розташовані в самому місті. У випадку з Парижем – і Wizzair, і Ryanair доставлять вас до аеропорту Париж-Бове, який розташований аж за 90 кілометрів від столиці Франції.

“Парижем” його назвали, скоріш за все, лише з меркантильних міркувань, щоб привертати увагу довірливих туристів. Саме місто Бове розташоване навіть в іншому регіоні, ніж Париж. Але дістатись звідти до столиці зовсім не проблема.

Читайте також  Українець з червня не виходить на зв'язок. Дружина розшукує чоловіка у Польщі

З аеропорту відправляються автобуси, які вас доставлять до станції метро Porte Maillot у 17-му окрузі, що зовсім неподалік від Тріумфальної Арки. На паризькому метро ви без проблем доїдете в будь-який куточок міста.

Щоправда, про квитки на трансфер варто також подбати заздалегідь, окільки при купівлі на місці доведеться заплатити на кілька євро дорожче. Так, квиток туди/назад, придбаний онлайн обійдеться у 29 євро. Це буде найдорожчий квиток, що вам доведеться купити за всю дорогу до Парижа.

Для порівняння, за такий же квиток у касі після прибуття рейсу довдеться викласти вже 34 євро (по 17 євро за кожен).

У Познані до аеропорту від головного залізничного воказалу курсує автобус №59. Квиток коштує 4,80 злотих (трохи більше одного євро).

У Варшаві з аеропорту Шопена в центр можна дістатись практично будь-яким автобусом, вартість проїзду 4,40 злотих (теж трохи більше євро).

Як дістатись з України в Польщу?

У нас дорога починалась зі Львова.

Можна, звісно, було купити квиток на прямий автобус Львів – Познань і ні за що не переживати, але це занадто просто і досить дорого (квитки на рейси зі Львова до Познаня стартують від 700 гривень).

Якщо зважати, що поїздка в нас бюджетна, а квитки на літак обійшлись менше ніж у 300 гривень в одну сторону, варто пошукати щось дешевше.

Та й навіщо платити більше, якщо є PolskiBus. Він вже їздить й Україною, але легенадарні акційні рейси по 1 злотому бувають рідко.

Значить, дивимось, звідки з Польщі можна доїхати до Познаня. Найближчий рейс відправляється з Любліна, а від Львова до Любліна практично рукою подати.

Чим раніше купувати квитки на PolskiBus, тим вони будуть дешевші. Ми купували вкінці січня і один квиток вийшов за 15 злотих (приблизно 4 євро).

Читайте також  Польський депутат вимагає пояснити, звідки в Польщі взялися сотні тисяч українських біженців

Зі Львова до Любліна є чимало пропозицій на BlaBlaCar. Водії пропонують поїздки за кілька днів до неї і просять за це в середньому 150-200 гривень. Ми заплатили 160 гривень – це 5,5 євро.

Як повернутись з Варшави в Україну

З Варшави в Україну також повертались через BlaBlaCar. Хоча ціни на квитки на автобус відрізняються буквально на кільканадцять гривень – 350-400 гривень (12-14 євро).

Але якшо маєте на меті звести витрати на дорогу до мінімуму – то ніхто не скасовував автостопу 😉

Отже, рахуємо: BlaBlaCar Львів – Люблін – 5,5 євро, PolskiBus Люблін – Познань – 4 євро, доїзд до аеропорту в Познані – 1 євро, переліт Познань – Париж і Париж – Варшава – 20 євро, трансфер з і до аеропорту Париж-Бове – 29 євро, доїзд з аеропорту Варшави до центру міста – 1 євро, BlaBlaCar Варшава – Львів – 14 євро. Разом вийшло 74,5 євро.

Звісно, в Парижі доведеться ще десь жити (можна знайти безкоштовне місце для ночівлі через CouchSurfing), щось їсти (багети по 50 євроцентів дуже навіть смачні), гуляти містом (пішки, між іншим, – дуже корисно, а вхід у чимало пам’яток безкоштовний) – але це вже не так важливо, головне що ви в Парижі. Насолоджуйтесь!

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -