Зеленський дав гучну обіцянку медикам

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв з 1 вересня 2020 року підвищення зарплат лікарям, медсестрам і санітарам, які працюють в установах вторинної ланки.

Як повідомляє прес-служба Офісу президента, про це глава держави заявив під час наради щодо запобігання поширення коронавірусу в середу, 17 червня.

Зеленський назвав зарплати лікарів другої ланки мізерними і запропонував підвищити їх ще до введення нової системи нарахування зарплат в межах медичної реформи з 2021 року.

“Поки не запрацює нова система нарахування зарплат в 2021 році, ми впровадимо проміжне рішення, і зарплати наших медиків, не побоюся сказати – наших героїв сьогодні – виростуть вже з вересня. З цифр, наданих урядом, я бачу, що ми можемо істотно підвищити зарплати”, – сказав Зеленський.

У повідомленні прес-служби сказано, що на підвищення зарплат в уряді готові виділяти більше 2 млрд гривень щомісяця. Це дозволить забезпечити підвищення виплат лікарям другої ланки до 70% від їх тарифної ставки, медсестрам і санітарам – на 50% і 25% від мінімальної заробітної плати.

За підрахунками учасників наради, після вересневого підвищення зарплата лікаря перевищить 10 тисяч гривень, середнього медперсоналу підніметься до понад 7 тисяч гривень, а молодшого – наблизиться до 6 тисяч гривень.

Читайте також  Права, іспити і медогляди: життя водіїв в Україні кардинально зміниться

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело