Виїзд заробітчан за окремими дозволами: в МЗС роз’яснили ситуацію

Загальних обмежень виїзду українців за кордон не існує, а в ухваленні рішення стосовно авіарейсів дипломати виконують лише функцію комунікатора.

Раніше британські дипломати наголосили, що українцям заборонили виїжджати з країни без окремого дозволу МЗС. Мовляв, лише громадяни з постійним місцем проживання матимуть змогу залишити Україну. Тим часом у МЗС кажуть, що жодних обмежень для українців не вводили, передає “Європейська правда”.

Так, у міністерстві наполягають, що обмеження стосується лише перетину кордону у “закритих” пунктах перетину, передусім – в аеропортах.

“Чинним законодавством не встановлено жодних додаткових обмежень щодо виїзду громадян України за кордон. В умовах протидії поширенню епідемії коронавірусу в Україні, уряд ухвалив рішення про закриття окремих пунктів пропуску через державний кордон, зокрема, для повітряного сполучення”, – пояснюють дипломати.

Про ці пункти МЗС попередило інші держави й саме їх стосуються обмеження, про які повідомлялося раніше. У посольстві Великої Британії раніше повідомляли, що обмеження стосуються також перетину наземного кордону, втім, виходячи з пояснень МЗС, це повідомлення є хибним.

Окремо у МЗС пояснили, що не надають дозволи чи відмови у дозволі на виїзд за кордон і не передавали таку інформацію дипустановам.

“Іншої інформації про обмеження виїзду за кордон чи необхідності отримання від Міністерства закордонних справ України дозволів на виїзд громадян України, зокрема, тих, які мають посвідки на постійне проживання за кордоном, МЗС не давало”, – розповіли там.

Читайте також  «Навіть в африканських країнах такого не зустрічала», - полька про ставлення до українців на кордоні (ФОТО)

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело