“Повторному зараженню” коронавірусом знайшли пояснення у ВООЗ

Повторний позитивний результат тесту на наявність коронавірусу COVID-19 у пацієнтів, які вже вилікувалися від нього, зумовлюють мертві клітини легень.

Про це заявила глава підрозділу ВООЗ із нових хвороб Марія Ван Керхове. Так вона прокоментувала інформацію про 2,1% пацієнтів у Південній Кореї, в яких після одужання знову підтвердили позитивну реакцію на COVID-19, повідомляє ABC News.

“Коли легені одужують, залишаються мертві клітини, які під час тестування показують позитивну реакцію. Це не свідчить про інфекційний вірус. Це не реінфекція, не реактивація, а фактично частина процесу одужання, що дійсно цікаво”, – пояснила вона.

За словами фахівчині, після негативної реакції на COVID-19 у деяких людей можуть знову виявити наявність вірусу приблизно через тиждень-два або навіть пізніше.

Водночас вона підкреслила, що у ВООЗ досі не знають, чи свідчить наявність в організмі людини антитіл коронавірусу про імунітет до нової хвороби.

“Чи означає це, що вони мають міцний захист від повторного зараження? І якщо так, то як довго це триває. Ми ще не знаємо відповіді”, – зазначила Ван Керхове.

Читайте також  Знайдено групу людей із максимумом антитіл до COVID-19: є в 94%

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело