В Кабо-Верде затримали 11 російських моряків із рекордною партією кокаїну: фото (оновлено)

Влада африканської країни Кабо-Верде затримала 11 російських моряків за підозрою у контрабанді наркотиків. У контейнерах в трюмі намагались провезти їхню рекордну кількість – майже 10 тонн. 3 лютого в африканській країні відбулось судове засідання, під час якого російським морякам обрали запобіжний захід.

Про це повідомляє посольство Росії в острівній державі.

Місцеві ЗМІ повідомляють, що це найбільша конфіскація наркотиків в історії країни.

Факт затримання російських моряків був. Ми перебуваємо у тісному контакті з органами слідства, безпосередньо із затриманими. Тримаємо руку на пульсі. Очікуємо докладної інформації,
– цитує російське посольство “РІА Новини”.

Видання Rtp зазначає, що судно пересувалось під прапорами Панами, його затримали 31 січня. Судно з Південної Америки прямувало до міста Танжер в північній частині Марокко – з нього вилучили 260 тюків загальною вагою 9,57 тонни кокаїну.

Місцеві правоохоронці пояснили, про підозріле судно їх заздалегідь попередив Морський центр аналізу і операцій (Платформа, що займається боротьбою з незаконним обігом наркотиків, в яку входять представники семи держав ЄС, – 24 канал).

Наркотики запакували у мішки/ Джерело: pj.gov.cv

Видання Santiagomagazine додає, що знайти, затримати та розвантажити судно правоохоронцям Кабо-Верде допомагали французькі та португальські поліцейські.

Тим часом у російському посольстві прокоментували затримання моряків та розповіли про їх стан. Кажуть, що вони здорові, їм надали усі необхідні речі та предмети побуту, а також повідомляють, що вони у стані психологічного осмислення події.

За інформацією ТАСС, 3 лютого у Кабо-Верде відбувся суд на 11 моряками. Їх взяли під варту та утримуватимуть у в’язниці Сен-Мартінш, що у місті Прая. Проте поки жодних офіційних обвинувачень арештантам не висунено, це правоохоронні органи африканської країни зроблять після проведення усіх слідчих дій.

Читайте також  Українці купились на російську технологію сіяння страху та зневіри

У Італії теж “рекорд”. Правоохоронці вилучили найбільшу за останні 25 років партію кокаїну – цілих дві тонни. За неї наркоділки мали отримати близько півмільйона євро. Злочинці сховали 60 мішків кокаїну в контейнері у порту Генуї. Звідти контрабанда мала їхати в Іспанію – до Барселони.

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -