Двоє хлопчиків хворі на гемофілію: У Львові сім’я із дев’ятьма дітьми потребує допомоги

У Львові сім’я із дев’ятьма дітьми терміново потребує допомоги. Діти живуть у поганих побутових умовах, а двоє із хлопчиків хворі на гемофілію.

Про це повідомила львівська активістка Руслана Смертига на своїй сторінці у Фейсбук.

“Це фото однієї родини, де 9 дітей. Зі Львова. Двоє хлопчиків з цієї сім”ї хворі на гемофілію. Мама – сирота, яка виховувалась в дитячому будинку. У 17 років опинилась,як і більшість сиріт на вулиці. Шлюб з татом дітей не зареєстрований. Вона не пиячка, не наркоманка, вона -СИРОТА. Батько лише біологічний. П”є. Б”є її, дітей.

Живуть у ОДНОКІМНАТНІЙ незрозуміло чи то квартира: кухня, вона ж і прихожа,вона ж і за фіранкою туалет. Вода тільки холодна. Разом з ними живуть його мама паралізована на візочку, брат,який тільки вийшов з в”язниці за розбій. Ото типу квартира під горищем.

Старшому 14 років- жебракує, ті два хлопчики 6 і 7 років,що з гемофілією вдома. Малі дівчатка 2,3,4 роки в садок не ходять.Чи місць нема, чи мама не вміє оформити нічого. Ще двоє хлопчиків у інтернаті 5 днів на тиждень. Найменшому – 3 місяці.

Я “випадково” взнала про ту родину від своєї сестри,яка в парафіяльній церкві у Карітасі разом з іншими переважно жінками допомагає потребуючим на парафії. Волонтери забезпечують тих діток одягом,частково їжею.

Але їм потрібне ЖИТЛО. Квартира. Повноцінна. Хоча б чотирикімнатна. Ні, вони є у черзі, якісь там соті чи тисячні.

Я багато бачила непростих родин, але ця – ……

Не пишіть, що плодяться, як кролики, і т.д. Не треба. Коли я без попередження прийшла з тією жіночкою з церкви,яка туди часто ходить, діти мали що їсти, були навіть чисті. Але голі, особливо малі, машинка пральна від тих труб гавкнула, та і сушити одяг з 9 дітей вони не мають де. А, так, соціальна служба знає про цю родину. І на їхню думку оскільки мама не справляється, дітей хочуть по інтернатах чи дитбудинках прилаштувати

Читайте також  Опера IYOV, музику до якої написали франківські композитори, визнана однією з найкращих у світі

Треба чуда. Може власника будівельної компанії, може просто дуже багатої людини, може влади. Треба дати тим дітям ШАНС. Крім квартири, треба ще умови для проживання, багато роботи з мамою. Добро воно таке, вимагає бажання, часу, нервів,жертви,грошей.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -