В Україну йде друга хвиля пекельної спеки: де вдарить +37 градусів

В Україну йде друга хвиля пекельної спеки: де вдарить +37 градусів

До країни увірвалася друга хвиля спеки, яка, за прогнозами Укргідрометцентру, триватиме до 25 серпня.

В Україні очікується нова хвиля спеки з 17 по 21 серпня, яка може тривати до 25 серпня. В південних областях температура підвищиться до 35-37°C, а на півночі та заході буде дещо прохолодніше. Про це під час брифінгу заявила представниця Укргідрометцентру Наталія Птуха.

“За розрахунками, вона (спека – Главред) може утримуватися до середини третьої декади серпня, тобто, до 25 числа. У південних областях точно вона буде, скажімо так, у межах 35-37 (градусів – Главред). Дещо легше буде по західних і північних областях і, відповідно, на Київщині. Зараз пік припаде на дати з 17 по 21 (серпня – Главред), і потім вже буде і для західних, і для північних областей певне послаблення”, – розповіла вона.

Синоптикиня пояснила, що спека накриє Україну вже із суботи, коли антициклон відступить, а на території країни почне діяти поле зниженого тиску. Це призведе до часткової хмарності, але також до надходження теплого повітря з південного заходу. Через це температура знову зросте. В південних областях температура утримуватиметься на рівні 35-37°, а в центральних і північних регіонах – 29-34°.

“Перші два дні – 17-18 числа, це ще місцями (може спостерігатися спека – Главред). Але потім, вже до 21 числа, у принципі вона (висока температура – Главред) буде утримуватися, переважно це південь і захід України. І відповідно, буде оця сильна спека”, – зазначила Птуха.

За її словами, внаслідок тепла та підвищеної вологості, в другій половині дня можуть утворюватися купчасто-дощові та грозові хмари. Це буде особливо помітно на заході України, де короткочасні дощі можуть принести тимчасове полегшення, але також підвищать рівень вологості, що може збільшити дискомфорт.

Читайте також  Тонни пилу з Азії та спека: синоптики попередили українців про мінливу погоду

У південно-східних областях, де опадів не передбачається, існує високий рівень пожежної небезпеки. Наразі в Україні переважають 4 і 5 класи пожежної небезпеки.

“Але вже із завтрашнього дня є прогнози, що, у принципі, вже 5-й клас буде у більшості (регіонів України – Главред). Переважно це південь, центр, частково північ і, звичайно, східні області, трохи менше – у західних областях”, – додала Птуха.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело