“Скине ядерну бомбу, де менше людей”: у Росії розповіли про плани Путіна

“Скине ядерну бомбу, де менше людей”: у Росії розповіли про плани Путіна

За словами російського громадського діяча, Путін готовий застосувати ядерну зброю, щоб поставити на місце Захід.

Колишній заступник голови російського Центробанку, колишній заступник міністра фінансів РФ Сергій Алексашенко вважає, що російський президент Путин на даний момент не стоїть перед вибором: застосовувати ядерну зброю або не застосовувати.

Алексашенко переконаний, що перед Путіним інша дилема: який вид ядерного озброєння використовувати для удару – тактичне або стратегічне.

Про це Алексашенко розповів в інтерв’ю “Обозреватель”, назвавши Путіна “цинічною сволотою”.

“В голові у Путіна вибір не між використовувати ядерну зброю або не використовувати, а яке саме – тактичне або стратегічне. Грубо кажучи, показати Україні “знай своє місце!” або дати зрозуміти Байдену “не здумай сунутися, а то отримаєш!” – думаю, що можливо. Будучи цинічною сволотою, можна кудись скинути, де людей немає, щоб показати безумство. Тобто я божевільний, тому тримайтеся від мене подалі! Знайте, що я на це готовий. Те, про що ви говорили, – інструмент страху”, – зазначає він.

Водночас, за словами Алексашенка, Путіну не потрібна Третя світова війна, оскільки він дуже любить своє життя.

Громадський діяч також переконаний, що без прямих переговорів між Москвою і Білим домом ніякого мирного документа, який ознаменував би закінчення війни, не вийде.

“Мені здається, що потрібно постійно пам’ятати, що і сам Путін, і Лавров, і Медведєв, і Патрушев – всі повторюють, що ми воюємо з Америкою. Тому я боюся, що без прямих переговорів Путіна-Байдена, Москви і Вашінтона, Кремля і Білого дому дипломатичний документ, який підводить риску під війною, не вийде. Це не випадкові фрази – потрібно розуміти, що у людей в голові така конструкція. Ми не з Україною воюємо, Україна – це поле битви, а воюємо ми з Америкою, тому і переговори потрібно вести з нею”, – резюмував Алексашенко.

Читайте також  Плани Росії до 24 лютого: екскомандир Айдару назвав місто, яке "хочуть" взяти окупанти

 

 

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело