Ці зміни відкладали, але тепер вже точно запускають: що запроваджують з 1 грудня

Ці зміни відкладали, але тепер вже точно запускають: що запроваджують з 1 грудня

Україна готується до запровадження порядку повідомлення відомостей про кінцевих бенефіціарних власників.

Певні нововведення в цьому сегменті мали бути впроваджені раніше, але їх відкладали. Втім, як зазначається на сайті Міністерства юстиції України, тепер вже точно їх запускають і визначеною датою значиться 1 грудня.

У тексті повідомлення мінюсту йдеться, що на початок зими відкладено:

  • впровадження Порядку повідомлення держателя Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про виявлення розбіжностей між отриманими суб’єктом первинного фінансового моніторингу в результаті здійснення належної перевірки та розміщеними в ЄДР відомостями про кінцевих бенефіціарних власників та/або структуру власності юридичної особи,
  • порядку передачі держателем ЄДР інформації про розбіжності між відомостями про кінцевих бенефіціарних власників та/або структуру власності юридичної особи, отриманими суб’єктом первинного фінансового моніторингу в результаті здійснення належної перевірки юридичної особи, та відповідними відомостями, розміщеними в зазначеному реєстрі, та про суб’єкта первинного фінансового моніторингу, яким виявлено такі розбіжності, до спеціально уповноваженого органу.

Таким чином, штрафів у жовтні за недостовірну інформацію про кінцевих вигодонабувачів бізнесу не буде. Запровадять їх не скоріше, ніж на початку зими.

Читайте також  "Вражає прямо головний мозок, викликає жахливий біль": в Україні зафіксували випадки зараження новим вірусом

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело