«Люди просто руйнували літаки»: Українка розповіла, як вдалося втекти з Кабула (відео)

«Люди просто руйнували літаки»: Українка розповіла, як вдалося втекти з Кабула (відео)

Перший літак з Кабула вчора привіз на батьківщину 8 українців і ще десятки іноземних громадян, а сьогодні в Афганістан відправили другий рейс для евакуації після захоплення країни «Талібаном», але в МЗС розповіли про виникнення проблем з вильотом лайнера назад. Українка, якій вдалося прилетіти додому, розповіла про ситуацію з евакуацією.

Про це передає «ВВС Україна».

Жінка в Афганістані працювала в одній з місцевих авіакомпаній, і ще кілька днів тому не припускала, що Кабул так швидко опиниться під контролем талібів.

Паніка, що почалася в місті, призвела до того, що вулиці й площі були забиті людьми, які поспішали в аеропорт, щоб полетіти. За словами українки, яка три роки прожила в Афганістані, «там панував хаос і штовханина».

Рух в Кабулі було дуже ускладнено, і в повітряну гавань не могли дістатися громадяни України, хто планував сісти на борт.

«Люди давили один одного, кожен хотів якомога швидше потрапити в літак. Люди займали місця в будь-якому літаку, а якщо їх не брали, вони просто блокували цей лайнер», – розповідає жінка на умовах анонімності, оскільки її батьки навіть не знали, що та проживала в Афганістані.

Вона зазначила, що в основному весь парк стоїть в аеропорту і люди, які штурмували його, просто руйнували літаки.

«Той, на якому ми полетіли, стояв на дальній стоянці, тому люди туди не змогли добігти. Завдяки цьому ми змогли вилетіти», – описала вона ситуацію.

Також жінка каже, що допомагала українській владі зі списками для евакуації. Деякі з громадян вже виїхали з Афганістану, але дехто вирішив поки що залишитися.

Читайте також  Розшифровано страшні передбачення Ванги на 2024 рік

«Якщо хтось проживав далеко, вони просто фізично не змогли. Але не всі хочуть виїхати. Можливо, вони хочуть продовжувати працювати і не бачать ніякої небезпеки, є такі», – каже українка.

Вона додала, що сама просто не встигла злякатися, але тепер розуміє, що зараз деякі її колеги опинилися в непростій ситуації й чекають, коли знову буде можливість вилетіти.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело