Чи можна вручити повістку інвалідам 3 групи: коментар юриста

Чи можна вручити повістку інвалідам 3 групи: коментар юриста

Вручити повістку та навіть мобілізувати чоловіка з ІІІ групи інвалідністю можуть, але після проходження ВЛК.

Про це повідомила адвокат Марія Левченко.

За її словами, у працівників ТЦКСП немає обов’язків перевіряти підстави для відстрочки від мобілізації. Тому співробітники військкоматів можуть вручити повістку для уточнення облікових даних.

Окрім того, у серпні відбулися зміни до наказу Міноборони, якими “полегшено” більшість діагнозів. І тепер до ЗСУ можуть мобілізовувати навіть з третьою групою інвалідності, якщо громадянин має хворобу, з якою він може нести військову службу.

Нагадаємо, що причинами вручення повісток у спортзалах є рішення української влади. Зокрема, до територіальних центрів комплектування прийшли нові працівники, які не знають, як їм виконати план мобілізації.

В Україні десятий рік триває запекла війна з Росією, яка на нас напала. З лютого 2022 року триває повномасштабна війна. Процес вручення повісток – це не автоматичний квиток на війну, а насамперед актуалізація даних громадян України. Так, слідом за повісткою можливий призов військовозобов’язаної людини на військову службу. Це нормальний процес у воюючій країні. Варто не забувати, що обов’язком кожного українця є захищати свою країну. Бо якщо сьогодні ти втікаєш від війни – завтра вона може прийти до тебе.

Читайте також  Чи можна мобілізувати чоловіків, які виїхали за кордон: детальне пояснення

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело