Влада має намір продати ПриватБанк

Влада має намір продати ПриватБанк

ПриватБанк може бути проданий, і держава має намір його продати. Однак він ні в якому разі не стане власністю його колишніх господарів. Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, які раніше володіли більшою частиною акцій цієї фінансової установи, не зможуть повернути його собі.

Про це заявила в ефірі телеканалу “Дім” Ольга Білай, яка займає пост заступника директора-розпорядника Фонду гарантування вкладів фізичних осіб.

За словами Ольги Білай, держава має намір скорочувати свою частку в банківському секторі України. На сьогодні вона становить близько половини, і це є проблемою, тому що виходить, що державні банки конкурують між собою. Іншими словами, підприємства, що є власністю одного господаря, змагаються між собою, а це ненормально. Тому продаж ПриватБанку, який охоплює п’яту частину усього банківського сектору України, пішла б на користь усій банківській системі нашої країни.

“Якщо ми говоримо про приватизацію та пошук професійного банкіра-власника або міжнародної банківської групи, яка була би зацікавлена придбати власність такого роду – це був би позитивний сигнал для ринку”, – говорить Білай.

Однак при цьому вона підкреслила, що Приватбанк не продаватимуть його колишнім власникам:

“Ми не говоримо про повернення в приватні руки попередніх власників”.

За словами голови Нацбанку України Кирила Шевченка, ПриватБанк – дуже ласий шматок. Тому для нього шукають респектабельного покупця із бездоганною репутацією. Можливо – українського, а краще – закордонного, американського чи європейського.

Поки продаж ПриватБанку гальмують два фактори: судові тяжби, які не припиняються навколо нього, та економічна ситуація в країні, яка зараз не на підйомі через епідемію. Але як тільки ситуація покращиться, ПриватБанку тут же почнуть шукати гідного нового власника.

Читайте також  Приватбанк вводить обмеження кількості переказів на банківські картки

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело