В Угорщині чоловікові випадково вкололи шість доз вакцини Pfizer

В Угорщині в місті Сомбатхей чоловікові внаслідок помилки зробили щеплення відразу шістьма дозами вакцини проти COVID-19 виробництва Pfizer. Він провів день у лікарні під наглядом і був виписаний додому.

Жодних серйозних негативних симптомів у пацієнта – Ласло Сакача – лікарі не виявили. Однак, у нього була невисока температура, тиск і головні болі, передає Portfolio.

Сам чоловік розповів, що укол йому робив сімейний лікар, який раніше ще не використовував препарат Pfizer. Ймовірно, медик через незнання взяв з ампули всю вакцину, а не її частину.

“Виявилося, що, можливо, я отримав дуже багато [препарату]”, – сказав житель Угорщини.

Видання пише, що в лікарні, де робили щеплення, поставилися до ситуації з гумором і жартували. “Ти захищений уже чотири чи п’ять років”, – сказали лікарі пацієнту.

У чоловіка після уколу шістьма дозами вакцини протягом декількох годин була підвищена температура тіла (до 37 градусів), а артеріальний тиск піднявся до 180. У нього також боліла голова. Зазначені симптоми можуть проявлятися й після стандартної процедури вакцинації.

Чоловік розповів, що йому довелося провести одну ніч у лікарні, але ліків йому не виписували. “Наступного дня мене відправили додому”, – сказав він.

При цьому, як вважає вірусолог Міклош Русвай, більш стійкого імунітету внаслідок такого щеплення не буде, результат повинен бути аналогічним, як при введенні одноразової дози.

Нагадаємо, такий же випадок нещодавно стався в Італії. Там відразу шість доз Pfizer отримала 23-річна дівчина. Негативних наслідків це у неї не викликало.

Читайте також  “Йшов босоніж по вулиці і стікав кров’ю”: Моторошна розправа над молодим чоловіком вразила місто

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело