Негайно зверніться до лікаря: названо найбільш небезпечний симптом коронавірусу

Всього у світі захворіло на коронавірус вже понад 2 мільйони осіб, кількість летальних випадків вже наближається до 150 тисяч осіб. Більше ніж 500 тисяч осіб у всьому світі перемогли хворобу.

Лікарі назвали небезпечний симптом коронавірусу, який може призвести до смерті. Як пояснили медики британської служби охорони здоров’я, якщо у пацієнта з’явився цей симптом, потрібно негайно викликати швидку допомогу і доставити пацієнта в лікарню, пише Стайлер.

Мова йде про посиніння губ – це свідчить про те, що в організмі недолік кисню в крові й хворому потрібна термінова медична допомога. Посиніння губ буває від того, що легкі сильно вражені COVID-19 і перестають насичувати кров киснем.

Крім того, лікарі назвали ще один симптом, який частіше за інших зустрічався у пацієнтів з ускладненим перебігом коронавірусу – це тяжкість у грудях і розлад свідомості (стан туману в голові).

Як заявили британські вчені, ці симптоми в поєднанні з задишкою найчастіше з’являлися в тих пацієнтів, які згодом помирали. Наявність всіх цих симптомів не означає, що людина обов’язково помре, однак це означає, що допомога потрібна негайно.

Читайте також  Не цурайся бідного, – крикнула циганка Наталі услід. – Запам’ятай це

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело