Це не врятує від коронавірусу: у МОЗ зруйнували популярний міф

Коронавірус в Україні виявили вже понад 3,7 тисячі осіб, 108 з них − померли. З часу появи COVID−19 виникає маса “методів профілактики” коронавірусної інфекції.

Один з них розвіяли в Міністерстві охорони здоров’я України.

Так, у МОЗ висловилися з приводу регулярного промивання носа сольовим розчином. Адепти цього “методу профілактики” кажуть, що якщо протягом дня регулярно обробляти слизові оболонки носа, то ніякий коронавірус не страшний. Нібито штам вірусу SARS−CoV−2 деякий час “живе” у верхніх дихальних шляхах і не дозволяє інфекції “опуститися нижче”.

Українські медики офіційно заявили, що ні − промивання носа сольовим розчином не захистить ваш організм від проникнення в нього коронавіруса. У МОЗ порекомендували довіряти лише надійним джерелам.

“З початку епідемії коронавірусної хвороби поширюється чимало міфів про те, як уберегтися від інфікування. Наприклад, що від COVID−19 нібито захищає промивання носа сольовим розчином. Рекомендуємо довіряти тільки надійним джерелам, не займатися самолікуванням і дотримуватися рекомендацій лікарів”, − сказано в повідомленні.

Читайте також  Температура 10 днів: лікар назвав симптоми нового штаму "Дельта +"

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело