Новий Міністр охорони здоров’я – Максим Степанов

Сьогодні, 30 березня, на позачерговому засіданні парламенту кандидатуру нового очільника МОЗ підтримали 246 народних депутатів.

У Міністерстві охорони здоров’я – знову зміни. Відсьогодні Іллю Ємця на посту очільника міністерства змінив Максим Степанов. Про це повідомляє МОЗ на своїй Фейсбук-сторінці.

За даними ресурсу РБК, Максим Степанов народився 18 серпня 1975 року в селі Сковородіно Амурської області, Росія. Освіта: у 1998 році закінчив Донецький Національний Медичний Університет за спеціальністю “Хірургія”; у 2004 році закінчив Київський національний університет за спеціальністю “Міжнародна економіка”. «У 1999 році він обійняв посаду заступника генерального директора ДК “Торговий дім “Газ України” НАК “Нафтогаз України”. У 2001 році він перейшов на посаду заступника генерального директора ЗАТ “Промислово-фінансова компанія “Віче”. У 2003-2004 році Степанов працював в Державній податковій службі України, а у 2004 році став головою ради директорів ТОВ “Республіканський правовий союз”. Там він пропрацював до 2008 року. З 2008 по 2010 Максим Степанов обіймав посаду першого заступника голови Одеської обласної державної адміністрації (На той момент – Миколи Сердюка). Близько року (2010-2011) – посаду директора державного підприємства “Український державний центр транспортного сервісу “Ліски. У 2011 році Степанов став директором ДП “Поліграфкомбінат Україна”. Це підприємство виготовляє бланки офіційних документів – паспорти, трудові, медичні книжки та інші. При Степанові було запущено виготовлення біометричного паспорта. У грудні 2016 року Максим Степанов був призначений головою Одеської обласної державної адміністрації. У квітні 2019 року указом президента України Петра Порошенка він звільнений із займаної посади», йдеться у повідомленні.

Також, як зазначає МОЗ, під час роботи в Одеській ОДА Степанов працював над створенням найбільшого в Україні Центру нефрології та діалізу.

Читайте також  В Україні всіх призовників хочуть тестувати на COVID-19

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело