Революційне рішення. У Кабміні оголосили про топ-проект. Змінить життя всіх українців

Міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет, який не ввійде в новий склад Кабінету міністрів, пропонує ввести нанесення спеціального 2D-коду на ліки для уникнення їхньої підробки.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

“Одним з топ-проектів для мене – боротьба з підробленими ліками … На упаковці з ліками (почнемо, швидше за все, з рецептурних) буде наноситися спеціальний 2D-код. Цей код” активується “при виробництві та деактивується при продажу”, – написав Дубілет.

За його словами, точний обсяг чорного ринку ліків оцінити складно, але один експерт приводив йому в приклад популярний препарат проти раку, 30% якого підроблені.

Дубілет зазначив, що для сканування цього коду аптекам доведеться купити недорогий пристрій (дешевше 100 доларів) для сканування або скористатися безкоштовним додатком для смартфона.

Таким чином, аптеки не зможуть продавати підроблені ліки (тобто ліки з підробленими або повторно використаним кодом), користувачі зможуть перевіряти справжність ліків, час його виробництва та продажу за допомогою смартфона, а система не буде пропускати продаж прострочених ліків.

Читайте також  Вони – улюбленці долі: астролог розповів про несподіваний гороскоп на 2020 рік

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело