Шахраї придумали нову схему обману українців: з карти можуть зникнути всі гроші

Зловмисники використовують нову систему обману

В Україні шахраї придумали нову схему обману громадян. Аферисти використовують ім’я популярного майданчика для продажу/купівлі речей OLX. Людині за винагороду пропонують встановити мобільний додаток, який потім буде відправляти зловмисникам всю інформацію в смартфоні.

Шахраї під виглядом співробітників OLX надсилають повідомлення, в якому пропонують людині взяти участь в бета-тестуванні додатку OLX для iOS і Android. Про це розповів IT-фахівець Станіслав Кірєєв на своїй сторінці в Facebook. Власне, його шахраї і хотіли “розвести”, підсунувши шкідливе ПЗ.

За допомогу в тестуванні програми чоловікові запропонували винагороду в 500 гривень. Йому поставили кілька запитань і попросили номер банківської карти, куди нібито будуть зараховані кошти.

Після цього йому сказали встановити додаток для тестування, але перед цим необхідно було видалити з телефону справжній мобільний додаток OLX.

Таким чином довірливі люди можуть позбутися своїх грошей з платіжної картки. Адже шкідливе ПЗ, яке підсунули шахраї, передасть їм всю необхідну для цього інформацію.

IT-фахівець також зазначив, що зловмисники зробили все досить грамотно, і людина, яка не сильно знайомий з IT може запросто стати їх жертвою.

Тому будьте обережні. Шахраї писали з анонімного облікового запису, який назвали OLX Support. Такий може зробити хто завгодно.

Шахраї придумали нову схему обману українців: з карти можуть зникнути всі гроші

Читайте також  Потрібний розголос: шахраї цинічно видурили в батька загиблого учасника АТО майже 300 тис. грн.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело