Найкращі ігри 2016 року для Sony Playstation

Від 2016 року всі любителі Sony Playstation чекали багато чого. Згідно анонсів повинні були вийти декілька легендарних “довгостроїв”, таких як The Last Guradian, а також багато інших цікавих проектів. І рік не розчарував. Портал “Знай.ua” зібрав десять найкращих ексклюзивів 2016 року для PS4.

1. Uncharted 4: A Thief’s End

Не будемо оригінальні і почнемо з четвертої частини популярної серії Uncharted. Чому? Тому що ігри і правда вийшла приголомшлива, під стать попереднім. Чергове епічна пригода Натана Дрейка, чиє ім’я для багатьох вже стало не меншим символом полювання за скарбами, ніж ім’я Індіани Джонса.

В цілому, стиль гри не змінився – екшн і акробатика. Тільки тепер, слідуючи моді, розробники зробили гру кінематографічно і приділили більше часу драмі та відносинам між героям. І це зробило гру тільки краще.

2. Bloodborne: The Old Hunters

RPG від творців серії Dark Souls, компанії FromSoftware Inc. Розумієте вже до чого йде справа? Так, це дуже складна гра, яка не раз змусить вас понервувати в черговій спробі нарешті вбити боса або пройти якийсь окремий епізод.

Як і належить іграм FromSoftware сюжет буде подаватися досить уривчасто і туманно. А кожен бій стане справжнім випробуванням для вашої реакції та кмітливості.

3. The Last Guradian

Гра, яку чекали довго, дуже довго. Спочатку вона повинна була стати ексклюзивом для PS3, потім – одним з перших проектів для “четвірки”. І ось, нарешті, постала перед нашими очима.

Очікування коштувало того, адже The Last Guradian вийшла грою абсолютно унікальною. Нам належить вжитися в роль маленького хлопчика, який опинився серед руїн величезного замку. І він має звідти вибратися, вивчаючи навколишній світ, вирішуючи головоломки та борючись зі стражами. Битвами це, правда, назвати важко, адже хлопчик маленький. Але хитрий, і з вашою допомогою він зможе використовувати предмети та обстановку для перемоги. А допоможе йому в цьому велика грифоноподібна істота на ім’я Тріко. Тріко – герой непростий. Він – тварина і в своїй поведінці керується інстинктами. Гравцеві належить зрозуміти ці інстинкти та грамотно використовувати.

Читайте також  «Вікіпедія» назвала найчастіше редаговані статті в 2016 році

Дуже добра, цікава, і по-хорошому сумна гра.

4. Driveclub

Sony Playstation складно уявити без відмінних гоночних симуляторів. Для PS4 кращим можна з усією впевненістю назвати Driveclub.

З одного боку, ніяких особливих відмінностей у неї немає. Міцний симулятор, хороша графіка, нормальне управління. Але з іншого – творці дуже уважно поставилися до моделей автомобілів. І ця гра обов’язково порадує всіх, хто любив в дитинстві модельки машин та цінує красу і витонченість сучасних авто. Ця увага до стилю і деталей робить Driveclub кращим гоночним симулятором року.

5. Ratchet & Clank

Перезапуск популярної серії платформерів про пригоди галактичного рейнджера Ретчета і його вірного помічника робота Кланка.

Гра вдалася. Тут є все, що було в попередніх частинах, тільки більше, красивіше та динамічніше. Більшу частину гри ви будете грати Ретчетом, але і Кланка декілька разів під своє управління візьмете. Море різноманітної зброї, фірмовий гумор і приємна мультяшна графіка – все на своєму місці.

6. Shadow of the Beast

Один з найбільш цікавих платформерів року. Головний герой гри – монстр, якого поневолив злий демон і направив його битися проти людей. Майже на самому початку гри ми від впливу сил зла звільнимось і вирушимо воювати вже з ними.

Був би Shadow of the Beast звичайною аркадою, якби не деякі знахідки розробників. Так, наприклад, очки умінь треба вкладати не тільки в нові удари, комбо та магію, але і в навчання вашого монстра мов. Щоб розуміти оточуючих людей та інших персонажів.

До речі, Shadow of the Beast є рімейком гри 1989 року. У неї теж можна буде абсолютно безкоштовно пограти, так як вона входить в комплект.

7. The King of Fighters XIV

В очікуванні портування Tekken 7 з аркадних ігрових автоматів на приставки хочеться пограти в якийсь хороший гідний файтинг. І для PS4 такий є.

Треба сказати, що The King of Fighters – це досить стара серія ігор, знайома, правда, швидше японським любителям ігрових автоматів, а не нашим гравцям. Спроби видати цю гру на приставках вже були, але всі провалювались.

І ось, нарешті, з’явилася The King of Fighters за яку не соромно. Тут і зручна проста система бою, і різноманітність персонажів, і симпатична графіка. У сюжеті, правда, непідготовленому європейцеві доведеться розбиратися досить довго, але це зовсім не обов’язково. Файтинги ми любимо не за це. У гри є потенціал не просто скрасити очікування Tekken 7, а й отримати власних фанатів, яким Теккен після неї вже буде малоцікавий.

8. RIGS Mechanized Combat League

Оригінальна гра про поєдинках роботів, оформлених як спортивне змагання. Пілоти роботів навіть виглядають як гонщики Формули-1. Ось тільки гра буде не швидкість, а на знищення. Є і режим “американського футболу”, коли роботам належить битися за голографічний м’яч.

Досить популярний жанр в Японії, але малознайомий для нас. А даремно. Адже це відмінний спосіб розслабитися з друзями по мережі, повідстрілювати один одному руки і ноги, поганяти м’яч і все таке інше.

9. Final Fantasy XV

Єдиний не ексклюзив в нашій добірці, крім PS гра виходила для Xbox One. Але не згадати її не можна, адже це, як не крути, Final Fantasy.

Стиль гри легко впізнають всі любителі серії, не дивлячись на те, що геймлей досить сильно відрізняється від всіх “номерних” Final Fantasy. Це, в першу чергу, action/RPG, де бої вам належить вести одним персонажем, супутники можуть вам тільки допомагати.

Зате сюжет закручений сильно і по-справжньому епічний, як зазвичай в Final Fantasy і буває. До речі, з іншими частинами серії він ніяк не пов’язаний. Нам належить досліджувати новий незнайомий світ.

10. Drawn to Death

Наостанок розповімо про гру, пограти в яку поки не можна, вони проходить останні стадії тестування і вже ось-ось стане доступна. Чому ми вирішили про неї згадати? Тому що проект вкрай цікавий, та й вихід очікується ще в цьому році.

Drawn to Death – це шутер від третьої особи, оформлений в стилі малюнків з підліткового зошиту. Багато з нас від нудьги малювали на полях різноманітні малюнки кульковою ручкою або олівцем. Тепер світ цих малюнків ожив і він виявився не дуже привітним. Цікавий проект, який ніяк не можна пропустити.

Джерело – znaj.ua

Читайте також  ПОСТ БАТЬКА ПАРАСЮКА РВЕ МЕРЕЖУ: Пане президенте – знайте, що ми ніколи не…

Шукайте деталі в групі Facebook