“Не раніше березня”: Відкритого ринку землі найближчим часом не буде. У Зеленського зробили заяву

Попри заблоковану трибуну і частини президії спікера, Рада перейшла до розгляду законопроєкту 2178-10 “Проект Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обігу земель сільськогосподарського призначення”. Депутати озвучують свої правки з місця.

 

Між першим і другим читанням до нього внесли 4018 правок. Комітет підтримав лише 9 із них.

А ось глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія заявив, що Верховна Рада найближчим часом не зможе запустити ринок землі в Україні.

Очікується, що парламент буде розглядати відповідний законопроєкт ще два місяці. Про це він повідомив у коментарі OBOZREVATEL.

Таким чином, фінальне голосування щодо старту продажу землі в Україні відбудеться не раніше березня.

Раніше президент Володимир Зеленський прибув до Верховної Ради, де розглядатиметься законопроєкт про ринок землі. Президент прийшов на засідання фракції “Слуга народу” й умовив депутатів підтримати земельну реформу.

Як повідомляє кореспондент OBOZREVATEL, зустріч глави держави з СН тривала 45 хвилин. Він просив “слуг народу” проголосувати за земельну реформу за два дні, оскільки в лютому Україна матиме переговори з МВФ.

Під час обговорення ініціативи Зеленський пообіцяв народним обранцям, що землю не скуповуватимуть іноземці та великі фірми.

Також президент на зустрічі з фракцією СН запевнив, що про жоден розпуск Верховної Ради зараз мови бути не може. Він переконує, що всі ці чутки “розганяють вороги”.

Читайте також  Цього тижня орбіту Землі перетне унікальна комета

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело