Пенсій не буде! Рада провалила голосування за скандальний законопроект. Що це означає

У середу, 5 лютого, депутати Верховної Ради не підтримали в першому читанні законопроект, покликаний забезпечити виплату пенсій жителям окупованих районів Донецької та Луганської області.

 

Так, на підтримку законопроекту №2083-д “Про внесення змін до деяких законів України щодо права на отримання пенсій окремим категоріям громадян” не набралося достатньої кількості голосів.

У той же час депутати підтримали рішення направити законопроект на доопрацювання в профільний комітет. Таку ініціативу підтримали 314 народних обранців.

Законопроект №2083-д покликаний врегулювати питання виплати пенсій особам, які проживають на тимчасово окупованих територіях, він передбачає надання людям, які жили на окупованих територіях і не могли платити страхові внески, право докупити стаж без застосування санкцій. Також вони можуть отримувати пенсію на підставі інформації з реєстру застрахованих осіб.

Документом скасовується обов’язкова реєстрація пенсіонерів як тимчасово переміщених осіб для отримання пенсій, і передбачає виплату заборгованості по пенсіях без терміну давності.

Раніше секретар РНБО з питань реінтеграції і відновлення Донбасу Сергій Сивохо заявив, що пенсіонери, які проживають на окупованій території Донецької та Луганської областей, повинні отримувати пенсії. У мережі бурхливо відреагували на його заяву, зазначивши, що спочатку слід отримати податки від жителів окупованого Донбасу, а після цього відновлювати виплату пенсій.

Читайте також  “Або пенсія, або…”: Рева зробив різку заяву. Нюанси пенсійної реформи, які шокують пенсіонерів

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело