Репетиторів зобов’язали задекларувати неоподатковані доходи

Вчителі та викладачі, які не зареєстровані суб’єктами підприємницької діяльності, але надавали в 2019 році репетиторські послуги учням та студентам, зобов’язані задекларувати свої доходи.

 

Про це інформують в Головному управлінні ДПС Івано-Франківській області, повідомляють “Вікна”.

Як зазначають податківці, до репетиторських послуг належить виконання контрольних, курсових, дипломних робіт, підготовка дітей до школи, незалежного тестування, вступу до навчальних закладів, навчання з будь-яких предметів, тощо.

Громадянам, які отримали неоподатковані доходи, необхідно подати річну податкову декларацію про майновий стан і доходи за 2019 рік, а також сплатити до бюджету з таких доходів податок на доходи фізичних осіб за ставкою 18% та військовий збір —1,5 %.

Декларацію можна подати особисто платником або уповноваженою на це особою, надіслати поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення або засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису у порядку, визначеному законодавством.

Декларацію необхідно подати до державної податкової інспекції за місцем податкової адреси платника не пізніше 30 квітня 2020 року.

Читайте також  Десятки тисяч українців можуть влипнути на величезний податок за кілька років: у податковій розповіли як уникнути – часу майже не лишилося

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело