Масове побоїще під Верховною Радою. “Озвірілі” мітингувальники напали на поліцейських. Не обійшлося без Тимошенко

Поблизу Верховної Ради протестувальники намагалися пронести через кордон поліції пакети з наметами. Правоохоронці їх затримали. У відповідь мітингувальники розпилили в обличчя поліцейських перцевий газ та вилили зеленку.

У результаті штовханини постраждали правоохоронці. Наразі конфлікти між протестувальниками та поліцією тривають.

Демонстранти розпочали ставити намети на проїжджій частині поблизу будівлі Верховної Ради. Люди кричать: “Банду геть!”, а на сцені знову Юлія Тимошенко. Активісти вбрані у символіку партії “Батьківщина”.

Перед засіданням Ради 17 грудня депутати зібралися на позачергове засідання профільного комітету. Воно закінчилося безрезультатно. Розгляд законопроєкту про земельну реформу в другому читанні поки не стоїть у порядку денному.

Додамо, що Аграрії вийшли на мітинг з вимогою змінити законопроєкт про ринок землі, прописавши у ньому дострокову оренду замість передачі землі у власність. Поліція посилила охорону у центрі Києва через анонсовані масові акції. Схожі акції протесту відбуваються по всій Україні.

Також варто додати, що в 10 областях України – Херсонській, Полтавській, Харківській, Одеській, Кіровоградській, Черкаській, Житомирській, Хмельницькій, Івано-Франківській, Львівській областях відбуваються акції проти скасування мораторію на продаж землі.

Мітингувальники перекривають дороги і закликають провести земельну реформу.

Основні вимоги учасників акцій протесту – заборонити продаж землі сільгосппризначення іноземцям і кардинально зменшити її концентрацію в одних руках – до 5 тисяч гектарів.

Окрім цього, зазначемо, що у Києві під будівлею Верховної Ради крім акції протесту проти відкриття ринку землі проводять ще три мітинги.

Як повідомляють, на площі Конституції кілька сотень людей з прапорами організації АвтоЄвроСила вимагають від депутатів спростити систему розмитнення автомобілів на реєстрації країн ЄС.

Після мітингу під Верховною Радою вони мають намір пройти колоною до будівлі Кабінету міністрів.

Читайте також  Дітям до 14 років заборонять продаж будь-яких ліків – Верховна Рада проголосувала "за"

На площі Конституції також присутні противники законопроекту № 0931, яким передбачається приведення до європейських стандартів законодавства в сфері протидії дискримінації. Вони називають себе захисниками християнських цінностей і тримають в руках плакати з вимогою припинити знищення свободи віросповідання, а також введення гендерної теорії в систему освіти.

Крім того, колоною по вулиці Грушевського біля Верховної Ради проходять члени Федерації профспілок України на підтримку законопроектів Трудового кодексу України № 2410, Кодексу України про працю № 2410−1, вимог щодо недопущення тотальної приватизації державних підприємств зі знищенням робочих місць, проти руйнування існуючої системи соціальної захисту, при збереженні соціальних стандартів. Також ФПУ приєднається до протесту проти введення ринку землі в Україні.

Автомобільний рух вулицею Грушевського від Кріпосного провулка до вулиці Садової перекрито. Також перекрито рух вулицею Шовковичною на ділянці від вулиці Інститутської до Грушевського.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело