Буде справжній потоп: в Україну йде раптове потепління

Буде справжній потоп: в Україну йде раптове потепління

Синоптики попереджають про те, що в Україні будуть сильні пориви вітру, на дорогах буде ожеледиця.

Погода в Україні 19 січня буде дощовою та вітряною. Синоптики попереджають про ожеледицю на дорогах. Про це повідомляє Укргідрометцентр.

У Івано-Франківській та Закарпатській областях через відлигу та сніг з дощем можуть зійти великі снігові лавини навіть при низьких додаткових навантаженнях. Там оголосили 4 рівень небезпечності.

Синоптики попереджають про те, що майже у Карпатах та на Закарпатті оголошено штормове попередження – І рівень небезпечності. Пориви вітру можуть бути 15-20 м/с.

Погода 19 січня
В Україні 19 січня буде хмарно. У цей день в Україні прогнозують дощі та мокрий сніг. На дорогах буде ожеледиця. Вітер в цей день буде південно-західний з переходом на північно-західний зі швидкістю 5-10 м/с. Також можуть бути сильні пориви вітру та хуртовини.

“У південній частині, східних та Дніпропетровській областях дощі; температура вночі 1-6° тепла, вдень 4-9° тепла, на крайньому півдні країни до 12°. На решті території помірний дощ та мокрий сніг, на Закарпатті та в Карпатах значні, вдень у північній частині невеликі опади; температура протягом доби від 3° тепла до 2° морозу, в центральних областях 0-5° тепла”, – йдеться у повідомленні.

За даними meteoprog, 19 січня буде морозно. Найнижча температура повітря буде на території Волинській області. Там температура повітря опуститься до -3…+2 градусів. Найтепліше буде в Херсонській області. Там температура повітря підвищиться до +8…+10 градусів.

У Києві 19 січня буде хмарно. Синоптики прогнозують дощ та мокрий сніг. На дорогах буде ожеледиця. У цей день вітер буде північно-західний зі швидкістю 5-10 м/с. Можуть бути сильні пориви вітру. Погіршення погоди може призвести до порушення руху транспорту на дорозі.

Читайте також  Дуже сильний мороз і штормове попередження: прогноз погоди на 9 січня

“Температура вночі та вдень від 3° тепла до 2° морозу; у Києві вночі та вдень 0-2° тепла”, – повідомляє Укргідрометцентр.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело