Коли у МОЗ планують започаткувати масове тестування на коронавірус

Заступник міністра охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, що станом на зараз, Україна може проводити 30 000 тестувань на тиждень. Й навіть з такими ресурсами в країні проводять лише близько 1000 тестувань на день.

В ефірі “Свободи слова” Віктор Ляшко розповів, що в України є стратегія розвитку тестування 80 000 людей на тиждень, передає 24 канал.

За словами Ляшка, у МОЗ нині вивчають питання, чому лабораторії в Україні досі недозавантажені зразками. Лікарні відзвітували, що зразки відбирають у всіх людей з пневмонією.

“Сьогодні лабораторії недозавантажені зразками. Ми розпочали і говоримо про алгоритми, чому у нас не доставляються зразки на тестування в лабораторії. Питання в тому, чи всі пневмонії тестуються. Сьогодні маємо сигнал з областей, що всі, хто є з підозрою з пневмоніями – збираються зразки, доставляються в лабораторії”, – заявив Ляшко.

Відтак, у МОЗ вважають, що можуть існувати проблеми саме з реагуванням сімейних лікарів на людей з підозрою, які не вважають за потрібне брати зразки на дослідження.

“Можливо, є проблеми з реагуванням і не виїздом до людей, які повідомляють сімейного лікаря про те, що в нього є підозра”, – зауважив він.

Читайте також  У МОЗ назвали умови, за яких влітку запрацюють дитячі садки

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело