“Cкaжy як є, зaкiнчeння вiйнu тa пoвeрнeння вciх нaшuх тeрuтoрiй мoжлuвe пicля тoгo, як..!” Зeлeнcькuй звeрнyвcя дo yкрaїнцiв

«Закінчити війну та повернути всі українські території ми зможемо єдиним шляхом – це дипломатія і санкційний тиск» – Президент України Володимир Зеленський виголосив промову під час відкриття «Форуму єдності» в МаріуполіУ Маріуполі розпочався “Форум єдності” – масштабний захід, присвячений інституціоналізації діалогу між суспільством та владою.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, захід відбудеться за участю Президента України Володимира Зеленського в новому Центрі надання адміністративних послуг, який презентують під час форуму.

Спікерами форуму також будуть міністр інфраструктури Владислав Криклій, міністр освіти і науки Ганна Новосад, міністр у справах ветеранів, тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Оксана Коляда, міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський, режисер Олег Сенцов.

За словами президента, сьогодні Крим відсутній в великих мас-медіа і він зник з інформаційного порядку ЗМІ.

Також глава держави зазначив факт того, що громадян з Луганська і Донецька, незалежно від їх ставлення до “ЛНР” і “ДНР” називають “сепарами”. У свою чергу президент наголосив, що в офіційній риториці нормою стало говорити – жителі тимчасово окупованих територій.

“І все менше згадуючи жителів Криму і Донбасу, ми говоримо “громадяни України”. І це не є правильно. Ми не повинні з вами про це забувати. Вони не повинні про це забувати”, – сказав Зеленський.

Президент України закликав суспільство без гніву, емоцій і гасел – “видихнути і спокійно поговорити”.

Читайте також  “Почуйте нашу трагедію і наші сльози!”: Сотні українців застрягли в ОАЕ. Благають Зеленського відреагувати

Шукайте деталі в групі Facebook


-