Біль у руці та нудота: названо топ-5 прихованих симптомів хворого серця

Серце – це головний моторчик у нашому організмі, тому від нього безпосередньо залежать якість життя і фізичні можливості людини. І часто цей моторчик починає барахлити з раннього віку (причин тому маса), при цьому не подаючи особливих ознак у вигляді болю у грудях, високого тиску або серйозної аритмії.

Чітких сигналів на ранніх стадіях захворювань серця часто немає, а ось натяки на збої воно таки робить. І якщо про них знати, як стверджує кардіологиня Вікторія Форосенко, і вчасно надати їм належне значення, то можна запобігти серйозні порушення.

“МедОбоз” підготував список основних “дзвіночків”, які повинні спонукати на похід до кардіолога.

Біль у руці

Коли починають турбувати верхні кінцівки, всі звикли грішити на що завгодно – незручна поза під час сну, сидяча робота, побутова або спортивна травма. Що завгодно. Але про те, що це може бути сигналом збоїв у серці, здогадатися вкрай складно.

Так, в області серця розташована величезна кількість нервових закінчень, які, до того, розташовані ще й у безпосередній близькості до спинного мозку. Тому головний мозок, отримуючи сигнали про біль у серці, часто неправильно їх трактує, транслюючи як біль у плечі, передпліччі або лопатці.

Припухлість і набряклість

Відомий факт, що поява набряклості кінцівок або припухлості обличчя є ознакою скупчення надлишкової рідини в організмі. Багато хто це списує на зайві з’їдені грами солі, сидячу роботу, знову ж таки незручне взуття або тісний одяг.

Один раз це може і виправдання подібних станів, але при частих набряклостях справа швидше за все в іншому. Адже коли серце дає збої, відбувається порушення циркуляції крові в організмі (просто “моторчик” її погано прокачує), наявна в кровоносних судинах рідина потрапляє в найближчі тканини, від чого і виникають припухлості і набряки, нехай навіть легкі.

Читайте також  Чотири знаки зодіаку, яким дуже пощастить у лютому

Біль у животі і нудота

При появі болю у шлунку і періодичній нудоті до гастроентеролога звернутися, звісно ж, варто, але при цьому будьте готові до того, що стосовно нього все буде “гладко”. Тоді насамперед відвідайте кардіолога.

Річ у тім, що при серцевих захворюваннях (знову ж таки, через неможливість правильно прокачувати кров) у тканинах навколо органів травлення накопичується зайва рідина, через що на них чиниться тиск, який і призводить до нез’ясовних болів в області живота і безпричинної нудоти.

Погіршення або відсутність апетиту

Якщо апетит знижується у спекотну пору року або у стресових ситуаціях – це нормальне явище. Але коли апетит зникає взагалі за нормальних умов і тим більше за фізичних навантажень, а після їжі ви відчуваєте тільки дискомфорт, вирушайте перевіряти серце. Унаслідок недостатнього харчування необхідними елементами, які переносяться кров’ю, зокрема органів травлення, шлунково-кишковий тракт просто не в змозі нормально перетравлювати їжу, від чого організм незабаром перестає подавати сигнали про голод.

Періодичні запаморочення

Слабкість і запаморочення від спраги, голоду або перевтоми природні. А ось за нормального стану вони свідчать про те, що через відсутність достатнього кровопостачання мозок недоотримує нормального харчування, і висуває ось такі недвозначні вимоги зводити свій організм до лікаря.

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело -