Стало відомо, хто не потребує самоізоляції після перетину кордону: в Держприкордонслужбі розповіли деталі

Після перетину кордону або пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території самоізоляції не потребують особи, які мають негативний ПЛР-тест та абітурієнти.

Зеленский признал жителей Донбасса иностранцами - RuBaltic.ru


Так, від 25 червня внесено зміни до Постанови КМУ “Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та етапів послаблення протиепідемічних заходів”.

Зміни передбачають припинення самоізоляції та обсервації особи, яка прибула з країн зі значним поширенням COVID19, у зв’язку з перетином державного кордону або пунктів в’їзду на тимчасово окуповані території у Донецькій та Луганській областях, АР Крим та м. Севастополя та виїзду з них, у разі одержання негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР, який проведено після в’їзду в Україну.

Окрім того, не підлягають самоізоляції співробітники акредитованих в Україні дипломатичних місій, учасники ЗНО та вступних випробувань, якщо немає підстав вважати, що вони були в контакті з хворою на COVID-19 особою.

Також відмовляють у перетині державного кордону іноземцям та особам без громадянства, у яких відсутній поліс страхування. Це не стосується іноземців, осіб без громадянства, які постійно проживають на території України та осіб, яких визнано біженцями, або які потребують додаткового захисту.

Читайте також  Виплатять кожному по 12500 грн: українців чекає несподівана радість

Шукайте деталі в групі Facebook


Джерело